Αρχική Σελίδα : Ραδιόφωνο : Web Radio Strofi : Παρουσίαση
WEB RADIO STROFI

 

Αν δεν μπορείτε να ακούσετε το web radio πατήστε εδώ

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, η “καρδιά” του Προγράμματος, με τις επιμορφωτικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει παράλληλα με τις θεραπευτικές διαδικασίες, δημιουργεί και εξελίσσει ένα σταθερό δίκτυο υποστήριξης με την κοινωνία, με τις σχολικές κοινότητες, τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και με φορείς υγείας και πολιτισμού, τόσο στην Αθήνα όσο και ευρύτερα σε όλη την Ελλάδα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά οχήματα της Κοινότητας Εφήβων, είναι το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ - Web Radio Strofi. Πρόκειται για ένα ελεύθερο ραδιόφωνο που σέβεται τη διαφορετικότητα, γίνεται η φωνή των νέων, των ενεργών πολιτών και των κοινωνικών οργανώσεων και εξελίσσεται σε μια on-line κοινότητα ανοιχτής έκφρασης και επικοινωνίας.
Τα ραδιοφωνικά μέσα ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5, και τα διαδικτυακά ραδιόφωνα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και METADEFTEROαποτελούν έμπρακτα παραδείγματα της δημιουργίας μιας “on – line” κοινότητας, καθώς  αλληλέγγυα προσκείμενα στο έργο του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, αναμεταδίδουν τις  ρ/φ του εκπομπές  από τις δικές τους συχνότητες.
Η διαδικτυακή συχνότητα “Strofi” φιλοξενείται στο ηχοστούντιο του Προγράμματος, ένας χώρος εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα προκειμένου να ανταπεξέρχεται και τις πιο απαιτητικές ηχογραφήσεις όπως είναι άλλα νεανικά μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες.  Η λειτουργία του ραδιοφώνου μεταδίδεται από την πλατφόρμα του live.24.gr και σε καθημερινή βάση υποστηρίζεται από μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ, επαγγελματίες και εθελοντές του χώρου.
Τα μέλη του Προγράμματος εκπαιδεύονται συστηματικά στο αντικείμενο του σχεδιασμού, της οργάνωσης, του προγραμματισμού και της λειτουργίας ενός διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, πραγματοποιώντας δικές τους εκπομπές με τις οποίες επιδιώκουν να ενημερώσουν, να προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία και να περάσουν το μήνυμα της ανάγκης για κοινωνική επανένταξη όλων των απεξαρτημένων. Το σημαντικότερο όλων είναι, ότι η ενασχόληση με το ραδιόφωνο ενισχύει τη δυνατότητα έκφρασης του εαυτού τους μέσα από ένα δημιουργικό κανάλι επικοινωνίας.
Από το 2011 έως και το καλοκαίρι του 2013 οι έφηβοι - μέλη του προγράμματος διεύρυναν την εμπειρία τους στην ραδιοφωνική παραγωγή, συμμετέχοντας κάθε Κυριακή στην ωριαία εκπομπή (11.00-12.00) του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ (103,7), ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ, με γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου της μουσικής και του θεάματος.
Από τον Ιανουάριο του 2016 η ΕΠΙ  ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ επανασυνδέει τη συνεργασία της με την ΕΡΑ σε σταθερή τροχιά, και μεταδίδεται ζωντανά τις Κυριακές σε δεκαπενθήμερη βάση, από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ στις 3μμ.
 

Το Web Radio Srofi δημιουργήθηκε το έτος 2010 στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Υποστήριξη πρωτοβουλιών για νέους 2010» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Bookmark and Share
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ
Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr