Αρχική Σελίδα : Ραδιόφωνο : Web Radio Strofi : Εκπομπές
ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ – ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 
 Ρ/φ εκπομπή “ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ

 ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ”

την Τετάρτη 11Δεκεμβρίου και ώρα 15.30– 17.30
κάνετε κλικ στο www.kethea-strofi.gr/webradio.php
και ακούστε την εκπομπή:

ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ – ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Τα μέλη της ομάδας ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ σε αυτή την εκπομπή θα έχουν τη χαρά να φιλοξενήσουν, με φυσική παρουσία αλλά και με ηχογραφημένα μηνύματα, συντελεστές από τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ σε δυο σημαντικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα:

- Το Πρόγραμμα Κινητικότητας Νέων Erasmus+ STAYTUNED/"Μείνε Συντονισμένος" Μέσω Εστιασμένων Δράσεων Δικτύωσης, το οποίο, η κυρίως φάση  υλοποιήθηκε 07-11/10/2019, σε συνεργασία με τον οργανισμό – εταίρο CEISOnlus (Centro di Solidarietà di Reggio Emilia Onlus), που εδρεύει στην ReggioEmilia, Ιταλία. Ένα  Πρόγραμμα πλούσιο σε δραστηριότητες και εμπειρίες , το οποίο σχεδιάστηκε με νοιάξιμο και ενδιαφέρον  για τους νέους και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, αξιοποιώντας τη μουσική και το ραδιόφωνο, ως  βασικούς πυλώνες του συγκεκριμένου project&

- Το COMANITY“Animateur training programme”, που έχει ως ρόλο να θέσει τις βάσεις και να προετοιμάσει την επόμενη γενιά εργαζομένων με νέους που βρίσκονται σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Η Ελληνική αποστολή παραβρέθηκε στις εργασίες κλεισίματος του προγράμματος στις Βρυξέλλες την περίοδο 12-14/11/2019, συμμετέχοντας στην ημερίδα “SkillsforthefutureofYouthwork” στην οποία παρουσιάστηκαν τέσσερις έρευνες δράσης που υλοποιήθηκαν από νέους εθελοντές στο πλαίσιο του προγράμματος, και με τη διεξαγωγή συναυλίας που δόθηκε  για τους σύνεδρους από τη ΜΠΑΝΤΑ της ΣΤΡΟΦΗΣ.

Εργαστήρια, συζητήσεις, ασκήσεις επί χάρτου, ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας , ραδιόφωνο, ηχογραφήσεις, συναυλίες,  επισκέψεις σε σημεία – σταθμούς, εκεί που συνδέεται η ιστορική μνήμη με το πολιτικό γίγνεσθαι, όλα αυτά, πολλά και σημαντικά, θα μεταδοθούν από τη συχνότητα του webradioSTROFIσε αυτή την εκπομπή.

Στην εκπομπή αυτή, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να ακούσετε ηχητικό μήνυμα  απόφοιτου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, που μέσα από τη βιωματική εμπειρία  στο Πρόγραμμα ανέδειξε την αξία της Θεραπευτικής Κοινότητας και την επίδρασή της στη ζωή των εφήβων και νεαρών ενηλίκων που έχουν ζητήσει βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, το πρώτο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ που δημιουργήθηκε το 1988 για αυτό τον πληθυσμό  και τις οικογένειές τους.

Μια σύντομη χρονικά παρέμβαση, αλλά ισχυρή στο μήνυμά της, σε μία επιτροπή Ευρωβουλευτών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ευρωκοινοβούλιο  η οποία έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος << Εμψυχωτής Κοινότητας>>.

Μείνετε συντονισμένοι, για να μοιραστούμε αυτή την πολύτιμη εμπειρία όπως βιώθηκε από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, συν-διοργανωτές και συμμετέχοντες, αλλά κυρίως γιατί οι ενέργειες αυτές αποτελούν σταθμό, όχι μόνο για την πορεία των ίδιων των εξυπηρετούμενων, αλλά γιατί εμπλουτίζεται ο ρόλος των κοινοτήτων με νέα υποστηρικτικά δίκτυα και γιατί τίθενται οι βάσεις για τη νέα γενιά εργαζομένων με νέους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά που θα συζητηθούν στην εκπομπή των ομάδων ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, σας περιμένουμε στη συχνότητα του WebRadioStrofi και... μην ξεχνάτε να στέλνετε τα σχόλια και τις ιδέες σας στο e-mail του σταθμού:
radio@kethea-strofi.gr

Συνέντευξη θα δώσουν οι :
· Άννα Τσιμπουκλή, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ και κεντρική συντονίστρια των δυο ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ.
· Ολυμπία Χαϊδεμενάκη, στέλεχος εκπαίδευσης του Τομέα Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ, η οποία συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της πρότασης συμμετοχής του ΚΕΘΕΑ στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS+ STAYTUNED και είχε την εποπτεία υλοποίησής του (projectmanager).
·  Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.
·  Τάσος Γιαννίκος, επιμορφωτής μουσικής & ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

Ηχογραφημένα μηνύματα θα ακουστούν από τους:
·  Κώστα Αρβανίτη, Ευρωβουλευτής, Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ. Ως δημοσιογράφος με πολυετή δραστηριότητα στο χώρο των ΜΜΕ, υποστήριξε το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ τόσο στη δημιουργία του δικού του διαδικτυακού ραδιοφώνου όσο και στη σύνδεση του με διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ώστε η φωνή των εφήβων μίας Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ, να έχει ένα βήμα στον δημόσιο διάλογο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών στον ευαίσθητο πληθυσμό των εφήβων.
· AndreaAscari, επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας του CEISReggioEmilia, εταίρου οργανισμού στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας νέων Erasmus + STAYTUNED, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.
· JoeCullen, εκπρόσωπο του Arcola Research και συντονιστή του προγράμματος COMANITY, όπου ο κύκλος του ολοκληρώθηκε στης Βρυξέλλες με τη διενέργεια Συνεδρίου “SkillsforthefutureofYouthwork”.
·  Θέμη Λ., απόφοιτο του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.
 
 
Bookmark and Share
Εκπομπές
 
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ (26/2/2024)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (22-05-2023)
Εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 98,4 με τη συμμετοχή της ΣΤΡΟΦΗΣ (15/5/2023)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (27-03-2023)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ (13-02-2023)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙΣ (19-12-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (16-5-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - Η ΦΩΝΗ (18-4-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΤΟ ΔΩΡΟ (31-01-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙΣ- ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΥΚΛΩΝ (20-12-2021)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ (29-11-2021)
Στροφή στο Ραδιόφωνο -Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών - 28/06/2021
Στροφή στο Ραδιόφωνο - 33 Χρόνια Στροφή - 23/06/2021
Στροφή στο Ραδιόφωνο - Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας - 31/05/2021
Οι εθελοντές του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στον φακό του ATTICA TV
Οι εθελοντές του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στον φακό του ATTICA TV
Κατασκήνωση της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο τον Ιούλιο του 2011
Κατασκήνωση της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο τον Ιούλιο του 2011
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr