Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
Οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ γέφυρα σε δυο κόσμους σε μια κοινή προσπάθεια: την απεξάρτηση

 Με πρωτοβουλία της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θήβας, την Πέμπτη 27/2/14  φιλοξενήθηκε για λίγες ώρες η μουσική μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ, ένα μουσικό σχήμα αποτελεούμενο από έφηβους της Θεραπευτικής Κοινότητας και της Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Η συνάντηση αυτή ενισχύθηκε και από τη φιλική συμμετοχή δυο εθελοντών καλλιτεχνών της ΣΤΡΟΦΗΣ, της Γιώτας Νέγκα και του Στάθη Δρογώση.

Με μοναδικό όχημα τη μουσική ενώθηκαν κοινές προσπάθειες σε διαφορετικούς τόπους, διαφορετικά συστήματα.  Το αίτημα ένα και μοναδικό: Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, στην επανένταξη, καθαρές από ουσίες.


Κατά κοινή ομολογία η μουσική μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ, καθώς και η συμμετοχή των δυο καλλιτεχνών, συνεπήρε το κοινό, αφού με τη λήξη της συναυλίας πολλές ήταν οι κρατούμενες που δήλωσαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στις θεραπευτικές δομές του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θήβας, λόγω της εμπλοκής τους με την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Σήμερα Τρίτη 4/3 , στην προγραμματισμένη πρόβα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ είχαμε την ευκαιρία να αναπολήσουμε τις εκπληκτικές στιγμές που περάσαμε στη συναυλία της προηγούμενης Πέμπτης στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θήβας.

Τα παιδιά της μπάντας μεταφέρουν την εμπειρία τους με τα παρακάτω λόγια:

«Η εμπειρία αυτή ήταν πραγματικά απερίγραπτη. Όλο το συναίσθημα του να μπαίνεις σε μια φυλακή, όπου ξέρεις ότι θα βγεις μετά από ώρες, και εκεί να βρίσκεις μια «όαση» όπως είναι η κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ εκεί, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.»

Θέμης Λ.


«Αυτό που έζησα στις φυλακές της Θήβας είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Ήταν μια έκρηξη συναισθημάτων για εμένα. Ένιωθα πολύ έντονα ότι ήταν μια συναυλία όπου η μπάντα μας μαζί με τις κοπέλες της κοινότητας είχαμε έναν μεγάλο και δύσκολο σκοπό.

Ένιωσα πολύ ζεστά συναισθήματα για τις κοπέλες της κοινότητας και πολλές από αυτές ένιωσα ότι τις ήξερα πολύ καιρό.

Θαύμασα την προσπάθειά τους και τη δύναμη που έχουν να παλεύουν με τον κόσμο της φυλακής που εκεί τα πράγματα δεν είναι καθόλου βοηθητικά για τις ίδιες, αλλά και την προσπάθειά τους με τον κόσμο της κοινότητας του ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που πρέπει να καταφέρουν να διαφυλάξουν μέσα στην υπόλοιπη μέρα στην φυλακή, εκτός κοινότητας, αυτό που κάνουν εκεί. Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για εμένα και θα ήθελα πολύ να την ξαναζήσω.»

Μαρία Μ.

 

«Η εμπειρία που έζησα στις φυλακές της Θήβας, παίζοντας μουσική με τη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ, ήταν από τις πιο σημαντικές στη ζωή μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Εκεί ένιωσα πολλά έντονα συναισθήματα τα οποία είχα τον χώρο και την ασφάλεια να εκφράσω. Ένιωσα ότι έχουμε πολλά πράγματα κοινά και ότι παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, το να είμαστε καθαροί και ενεργοί άνθρωποι στη ζωή.»

Θανάσης Κ.

 

« Είδα μια πλευρά της φυλακής, πού δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει. Ένιωσα πολύ ζεστασιά στην Κοινότητα της φυλακής και χαίρομαι που έζησα αυτή την εμπειρία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα και τους ανθρώπους που είδα να πιστεύουν για να αλλάξουν τη ζωή τους.»


«Πάμε για συναυλία στο άγνωστο. Δεν ξέρω που πάω. Βλέπω σίδερα και τοίχους. Χρώμα γκρι και ένα μουντό κλίμα επικρατεί. Εκεί κάπου υπάρχουν άνθρωποι χαρούμενοι που δίνουν τη δική τους μάχη. Τη μάχη με τον θάνατο σε έναν χώρο με χρώμα κόκκινο και πολύ ζωή. Είναι η κοινότητα στη φυλακή Θήβας, η ελευθερία στην άψυχη ζωή. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν συγκλονιστική εμπειρία.»

Παύλος Χ.

 

 Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Από το 1988 μέχρι σήμερα πάνω από 3.500 παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους έχουν πάρει βοήθεια και υποστήριξη από το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Το πρόγραμμα είναι στεγνό, δωρεάν, και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) www.kethea.gr είναι ένα πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης και η απεξάρτηση συντελείται μέσα από ποικίλες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας κυρίως τις αρχές του μοντέλου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Για τους έφηβους (13-21 ετών) και τις οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια  λειτουργούν ξενώνες διαμονής.

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις παρέχονται στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθήνας και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Εάν ένας έφηβος ή η οικογένειά του χρειάζεται βοήθεια μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για τους έφηβους: 210 8820277

Για την οικογένεια: 210 8840862     

E info@kethea-strofi.gr

W www.kethea-strofi.gr

www.facebook.com/ketheastrofi

 

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Ακουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΛΙΑΠΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Ακουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΟΦΗ……O ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ: «32 χρόνια ΣΤΡΟΦΗ, 32 χρόνια προσφοράς και αγάπης» τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 15.00
Ρ/Φ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ - ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Η ΣΤΡΟΦΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ
«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»
Spot ΚΕΘΕΑ:
Spot ΚΕΘΕΑ: "Πνιγμός" για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
Ηχοστούντιο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Ηχοστούντιο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr