Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ


ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!
 
Με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ανατρέξαμε στην ιστορία του ραδιοφώνου και της θέσης που αυτό, έχει ως σημαντικό μέσο επικοινωνίας, στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Μία αναδρομή σημαντική που έφερε ξανά στο προσκήνιο  πολλές αναμνήσεις εκατοντάδων δημιουργικών ραδιοφωνικών συναντήσεων με ανθρώπους από το χώρο της τέχνης, της επικοινωνίας, του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία τους και για την συμβολή τους στην αποστολή αυτής της εκπομπής που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση και  την ευαισθητοποίηση  σε ένα θέμα που μας αφορά:
η Επί τόπου Στροφή στην καθαρή ζωή. Σε μία ζωή όπου η χρήση και η εξάρτηση από τις ουσίες φεύγουν από το προσκήνιο της ζωής κάνοντας χώρο στη δημιουργία, τις σχέσεις, την ομαδικότητα, τους στόχους και τα όνειρα.

1988 – Το πρώτο ραδιοφωνικό ερέθισμα

Η ιστορία ξεκινά από το 1988 όπου η ΣΤΡΟΦΗ ως πρώτη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ για έφηβους και τις οικογένειές τους, προσκαλείται λίγους μήνες μετά την ίδρυση της από το Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό ΔΙΑΥΛΟ 10 στην εκπομπή «Χάρτινο Στεφάνι».

1989 – μια ραδιοφωνική σχέση ξεκινά

Το 1989 ό ίδιος σταθμός δίνει φωνή στην πρώτη ομάδα ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ με μια 2ωρη ζωντανή εκπομπή σε εβδομαδιαία συχνότητα. Για τα δεδομένα της εποχής, όπου η χαρακτηριστική έκφραση που ακουγόταν για το θέμα των ναρκωτικών ήταν «η μάστιγα του αιώνα», μια νεανική εκπομπή με πολλή μουσική και ζωντανή επαφή με το κοινό ήλθε στο προσκήνιο να δώσει τη διάσταση της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Το όνομα αυτής :
«Επί τόπου Στροφή» (μια ιδέα του Αντώνη Παρλιάρου, θεραπευτικό προσωπικό της ΣΤΡΟΦΗΣ και ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας ραδιοφώνου).

2007- Η προεργασία

Ήταν η συγκυρία του εορτασμού των 19ων γενεθλίων της ΣΤΡΟΦΗΣ, το 2007, όπου η εκπομπή «Η Φυλή των Φίλων» του ρ/φ σταθμού ΔΙΕΣΗ 101,3 με τον Κώστα Αρβανίτη,  φιλοξενεί για πρώτη φορά σε τηλεφωνική συνέντευξη τη ΣΤΡΟΦΗ με αφορμή το βίωμα αυτής της επετείου.
Λίγους μήνες μετά, από την ίδια συχνότητα, συστήνεται μια νέα ομάδα ραδιοφώνου με έργο τη δημιουργία  μηνυμάτων για την απεξάρτηση και άλλα κοινωνικά θέματα, τα οποία μεταδίδονται από την «Φυλή των Φίλων». Η έναρξη ενός νέου ραδιοφωνικού κύκλου έχει αρχίσει για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από την φωνή των εφήβων που ενεργά βιώνουν τη ΣΤΡΟΦΗ από την χρήση στην «καθαρή ζωή».

Μερικά χρόνια αργότερα έρχεται μία νέα δημιουργική πρόσκληση από την Ελληνική Ραδιοφωνία για μία εκπομπή στο Β’ Πρόγραμμα στην οποία η ΣΤΡΟΦΗ ανταποκρίθηκε άμεσα έχοντας την επίγνωση της αξίας να δίνεται βήμα σε ένα Πρόγραμμα εφήβων με πρωταγωνιστές τους ίδιους σε έναν απαιτητικό χώρο όπως αυτός του ραδιοφώνου. Για να τιμήσουμε την ιστορία του, δώσαμε το ίδιο όνομα με αυτό της πρώτης εκπομπής μιας και αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα: σημαντικές αρχές στην απεξάρτηση κυρίως των εφήβων και των οικογενειών τους.

 

2010 – Η έναρξη του ραδιοφώνου στη νέα εποχή

   Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ ξεκίνησε επίσημα τη δραστηριοποίηση του με την ολοκλήρωση του προγράμματος της Γραμματείας Ν. Γενιάς «Οργάνωση και λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφώνου» που αφορούσε την ανάπτυξη του web-radio Strofi στο ηχοστούντιο του Προγράμματος. Σημαντική στο νέο εγχείρημα ήταν η βοήθεια του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη ο οποίος στηρίζει το ΚΕΘΕΑ και μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο εδώ και πολλά χρόνια. Η παρότρυνση ήταν να αξιοποιήσουμε το Ηχοστούντιο μας όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για το διαδικτυακό ραδιόφωνο ως μέσο επιμόρφωσης για τα μέλη του Προγράμματος και επικοινωνίας με την ευρύτερη κοινωνία.

 

Με επικεφαλείς τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Δημήτρη Κανελλόπουλο με το e-tetRadio επισφραγίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου η έναρξη λειτουργίας του με συνέντευξη τύπου και με έναν ραδιομαραθώνιο, όπου 23 ραδιοφωνικοί παραγωγοί εξέπεμπαν ζωντανά από το πρωϊ στις 8.00 έως το βράδυ στις 12.00 στο στούντιο της ΣΤΡΟΦΗΣ με αναμετάδοση από ραδιόφωνα στα  fm και από διαδικτυακά ραδιόφωνα σε όλη την χώρα.
Παράλληλα, δημιουργήθηκε έντυπο υλικό του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ για την υποστήριξη του και την προβολή του στα μέσα.
 
    Τον Σεπτέμβριο του 2010 έγινε και η έναρξη της ραδιοφωνικής μας παρουσίας στα fm και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ. Η Γιάννα Τριανταφύλλη, Διευθύντρια του «Φιλία» και της «Φωνής της Ελλάδας», προσκάλεσε και παρότρυνε το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ να οργανώσει και να προτείνει μία ραδιοφωνική εκπομπή βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της πρόληψης και της θεραπείας μέσα από τη φωνή των εφήβων που βιώνουν την εμπειρία της προσωπικής αλλαγής και ανάπτυξης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, τότε Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ και μία νέα δημιουργική πορεία, με την υποστήριξη των ανθρώπων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ξεκίνησε… Οι πρώτοι καλεσμένοι αυτής της εκπομπής που ενθάρρυναν την προσπάθειά μας, ήταν ο Διονύσης Τσακνής, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Φίλιππος Πλιάτσικας.
 
   Την ίδια χρονιά η ομάδα ραδιοφώνου του προγράμματος επιδίδεται στη δημιουργία ηχητικών μηνυμάτων τα οποία μεταδίδονται τόσο στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ τις Κυριακές, όσο στο διαδικτυακό μας ραδιόφωνο, στην ιστοσελίδα μας και σε επιλεγμένα κοινωνικά δίκτυα και ενημερωτικές σελίδες.

 

2011 – Τα πρώτα βήματα

 

    Η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ αναπτύσσεται στο Β΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ και οι πρώτοι καλεσμένοι μας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του ραδιοφώνου σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης εφήβων και νεαρών ενηλίκων, αρχίζουν να συρρέουν, εισπράττοντας με έμπρακτο τρόπο την ενίσχυση και υποστήριξη τους στο έργο μας.
Μέσα στην χρονιά του 2010 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για συμμετοχή σε κοινή εκπομπή, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, το συγκρότημα Κίτρινα ποδήλατα, ο Μάκης Τσίτας, οι Αδελφές Βουγιουκλή, το συγκρότημα En - cardia, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Πέμη Ζούνη.
 
Τα βήματα της πρώτης ομάδας που προέρχονταν από τη Θεραπευτική Κοινότητα στήριξαν προσωπικό της θεραπείας (Κυρατσώ Σκοδρογιάννη,  Αντώνης Παρλιάρος,  Μαρία Σωτηροπούλου,  Ντόρα Ζούμπα). Στη συνέχεια η υποστήριξη ενισχύθηκε και από τον επιμορφωτή ραδιοφώνου και ηχοληψίας,  Αντρέα Κιλτσικτσή συνδέοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκπαίδευση των μελών,  στο πλαίσιο του διαδικτυακού ραδιοφώνου, με την πρακτική στο χώρο των FM.
 
   Τον Οκτώβριο του ’11 η σελίδα μας στο διαδίκτυο www.kethea-storfi.gr είναι καθόλα έτοιμη να υποστηρίξει τη λειτουργία του ραδιοφώνου με τη μετάδοση εκπομπών και ηχητικών μηνυμάτων της ομάδας ραδιοφώνου. Τα μηνύματα αυτά δημιουργούνται τόσο με στόχο την  ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται, αλλά για να προβάλλουν κάθε περίσταση παρέμβασης του προγράμματος προς την κοινωνία, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο υποστήριξης με κοινωνικούς φορείς, σχολικές κοινότητες  και τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα.
 
 
2012 - Η ανάπτυξη και η πορεία
 
    Η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ εξελίσσεται σ’ έναν πόλο έλξης ανθρώπων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ ενώνει διαφορετικούς, σε προσωπικότητα και είδος «δημιουργίας» ανθρώπους, αλλά σε αξιακό επίπεδο ενώνει ίδιους, αφού η ρ/φ εκπομπή γίνεται το πέρασμα για κάθε «δημιουργό» να δηλώνει την υποστήριξη του στην προσπάθεια για απεξάρτηση, στην προσπάθεια για μια δεύτερη ευκαιρία στην επανένταξη και στην κοινωνική ζωή. Είναι η περίοδος, που το μέσο του ραδιοφώνου γίνεται για το ΚΕΘΕΑ ο εκφραστής και από αποδέχτης της κοινωνικής αλληλεγγύης προς ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, είναι η χρονική στιγμή που μέσα από το ραδιόφωνο το ΚΕΘΕΑ υφαίνει το δικό του δίκτυο υποστήριξης.
 
Στο 2012 η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ πραγματοποίησε 30 ρ/φ εκπομπές. Ενδεικτικά μερικοί από τους καλεσμένους μας ήταν οι:Ημισκούμπρια, Παύλος Τσίμας, Γιάννης Μπέζος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Αυγερόπουλος, Μανούσος Μανουσάκης, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Δάντης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Μάριος Στρόφαλης, Μάριος Λιάγκης, Παύλος Μάμαλος, Μανώλης Φάμελος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Γιώργος Αμυράς, Ραλλία Χρηστίδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Άλκη Ζέη, Χρήστος Δημόπουλος, Στέλιος Παρλιάρος, Γιώργος Μπαρδάνης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Ηλίας Μαμαλάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μαριέττα Φαφούτη και Στάθης Δρογώσης, Παύλος Τσιάντος, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Στέλιος Παρλιάρος, Έφη Παπαθεοδώρου, Νίκος Γράψας,  Γιώργος Δημητριάδης, «Σχολικά παράσιτα» του Δημοτικού ραδιοφώνου Ν. Ηρακλείου.
 
    Την ίδια χρονιά στο Web Radio Strofi πραγματοποιήθηκαν τρις ρ/φ εκπομπές. Η μια αναφερόταν στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τελτζίδη ΚΑΘΑΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ το οποίο καταγράφει τον τρόπο που επιδρούν τα δημιουργικά επιμορφωτικά προγράμματα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με το παράδειγμα των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ.  Το ΚΑΘΑΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και απέσπασε το 1ο Βραβείο.
 
Η  δεύτερη εκπομπή με καλεσμένο τον Βασίλη Μαντζούκη, ανήκε στη ζώνη ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΩΝ με τον Αντρέα Κιλτσικσή, επιμορφωτής της ομάδας ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ να συντονίζει τα μικρόφωνα.
Η τρίτη εκπομπή, ενόψει της συναυλίας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων  τον Ιούνιο του ’12,  είχε καλεσμένο τον Tareq Souleiman, γνωστό dj και μουσικό παραγωγό.
  

Σημαντικό για εμάς!: Την χρονιά που πέρασε κρατάμε την αφιέρωση του κ.Γιώργου Μπαρδάνη, τέως μέλους του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ και νυν Προέδρου, από την ρ/φ συνάντηση στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ η οποία αναφέρει: «Γίνονται θαύματα εδώ! Σας ευχαριστώ για αυτό. Με αγάπη, Γιώργος Μπαρδάνης», λόγω της σημαντικότητας που έχει για το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, καθώς επισήμως ο ίδιος από το 1988 ίδρυσε την Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ μαζί με τους πρώτους τέσσερις εφήβους που προσήλθαν με τις οικογένειές τους.

   
 2013 – Η καθιέρωση
 
   Η εμπειρία των προηγούμενων ετών, συντέλεσε στο εγχείρημα του 2013, της δημιουργίας μιας πιο «μεστής» ρ/φ εκπομπής, προσκαλώντας στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ ανθρώπους που χαρακτηρίζονται για την κοινωνική προσφορά μέσω του έργου τους, αναδεικνύοντας και μια διαφορετική πτυχή της κάθε φορά. Το 2013 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε ανθρώπους της κοινωνικής αρωγής, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της μουσικής, της ευγενούς αγωνιστικής άμιλλας.
  • Ο κύριος Γεράσιμος Νοταράς, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ παρουσίασε την προσφορά μιας ολόκληρης ζωής στον χώρο των εξαρτήσεων».
  •  «25 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ». Μια εκπομπή αφιέρωμα στην ιστορία της πρώτης Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ για έφηβους και τις οικογένειές τους. Η δημιουργία, η πορεία και η Κοινότητα του σήμερα ως μία θεραπευτική πρόταση για την απεξάρτηση και την κοινωνική δραστηριοποίηση. Μαζί με την ομάδα ραδιοφώνου η Κυρατσώ Σκοδρογιάννη , Υπεύθυνη του Προγράμματος και ο Αντώννης Παρλιάρος, Υπεύθυνος της Θεραπευτικής Κοινότητας.
  • Η Σωτηρία Τσιώτρα, Υπεύθυνη τότε της Μονάδας Προβληματικής Χρήσης στο Διαδίκτυο, του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, αναφέρθηκε στην προβληματική  χρήση του διαδικτύου και στους τρόπους αντιμετώπισης, με έμφαση στον νεανικό πληθυσμό.
  • Η ρ/φ εκπομπή με την κ. Ευγενία Σταθουλοπούλου, Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθήνας με τον τίτλο: «Στρέφοντας το βλέμμα από τον εγκλεισμό στην ευκαιρία», παρουσίασε το θέμα του εγκλεισμού και τις συνέπειες για τους έφηβους και νεαρούς ενήλικες.
  • Ο Στάθης Δρογώσης  και η συνεισφορά του στο Κοινωνικό Ωδείο.
  • Θέμης Μουμουλίδης, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαϊδης, συντελεστές της παράστασης – αφιέρωμα  στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη « Ποιος τη ζωή μας την εμπνέει».
  • Γιάννης Σπανόπουλος – πρωταθλητής ποδηλάτης, Θανάσης Τερζής – Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και οι αδελφές Μπενέκου πρωταθλήτριες και εκπρόσωποι της Εθνικής Ομάδας ΠΟΛΟ Νεανίδων, εστιάστηκαν στην προσπάθεια για την «πρωτιά», και στην υποστήριξη της ευγενής αγωνιστικής άμιλλας.
  • Ο κ. Θεόδωρος Μπένος, Δ/ντής του Συλλόγου Προστασίας της θαλάσσιας χελώνας caretta – caretta με τίτλο εκπομπής: «Σκέψου οικουμενικά, δράσε τοπικά» ανέπτυξε την αξία του εθελοντισμού και την αξία της προστασία του περιβάλλοντος για την προστασία της ίδιας της ζωής.
Άλλοι καλεσμένοι της  ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ  ήταν οι εξής:
Νίκος Ζούδιαρης, Ελεάνα Βραχάλη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, μαθητές του 4ου Λύκειου Πετρούπολης,  η μπάντα LEON (Τίμος Βερέμης, Νεφέλη Λιούτα), Απόστολος Ρίζος, Νίκος Ορφανός, Νίκος Βαμβακούλας, Ορφέας Αυγουστίδης, Κατερίνα Λέχου, Κώστας Τουρνάς, Κώστας Βουτσάς, Μαρίνα Λαχανά, Νίκος Ζούδιαρης, Κώστας Τουρνάς
 
 
   Στο 2013 το Web Radio της ΣΤΡΟΦΗΣ ανέπτυξε στο εσωτερικό του μια μεγάλη ραδιοφωνική δραστηριότητα και καθιερώθηκε ως το «ραδιοφωνικό εργαστήρι» της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ, με όλα τα μέλη της, σε κάποια χρονική στιγμή της θεραπευτικής πορείας τους, να έχουν πάρει  θέση στο μικρόφωνο.
 
Η ζώνη της ΣΤΡΟΦΗΣ στην έναρξη της χρονιάς αυτοσυστήθηκε,  ενδιάμεσα φιλοξένησε τη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ, παρουσίασε την ομάδα αθλητικών δραστηριοτήτων της Θεραπευτικής Κοινότητας, ανέδειξε το έργο και τη δράση των γονιών του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας, φιλοξένησε φίλους του προγράμματος όπως είναι η Έλενα Βραχάλη και η Μαρίνα Λαχανά και στο κλείσιμο της χρονιάς έκανε τον απολογισμό της δημόσια.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ μέσα στην χρονιά του ’13 λειτούργησε ανταποδοτικά στους ευεργέτες του Προγράμματος αφιερώνοντας ραδιοφωνικό χρόνο στους εθελοντές του Προγράμματος και στον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ του, το ίδρυμα Limmat Stiftung της Ελβετίας. Αφιέρωσε χρόνο σε όλους όσοι στηρίζουν το έργο του θεραπευτικού προγράμματος με αγάπη και συνέπεια δημιουργώντας δεσμούς που αντέχουν μέσα στον χρόνο.
 
   Το ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ έγινε το βασικό όχημα επικοινωνίας των παρεμβάσεων του προγράμματος στην κοινωνία. Τα ραδιοφωνικά μηνύματα του προγράμματος έπαιξαν σε πολλούς σταθμούς των ερτζιανών και των διαδικτυακών συχνοτήτων προσκαλώντας τη συμμετοχή σε δράσεις όπως ήταν η ποδηλατοβόλτα (7/4) στο Κέντρο της Αθήνας, με συναυλία στη λίμνη της Βουλιαγμένης, η Νύχτα μουσείων (14-18/5) με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, «Γονείς με παιδιά στην εφηβεία»  (20/11- 20/12/13).
 
 
2014 -  Η ωριμότητα
 
   Οι θεματικού προσανατολισμού εκπομπές συνεχίζουν και το ’14, αυτή την φορά οργανώνονται και μεταδίδονται αποκλειστικά από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ, μιας και τα μικρόφωνα της ΕΡΤ «σιγούν» προσωρινά. Ραδιοφωνικός χώρος δίνεται στις «δημιουργικές ομάδες» του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, και σε πιο ιδιαίτερες παρεμβάσεις, σε μια προσπάθεια γεφύρωσης της διαδικασίας απεξάρτησης με την επανένταξη στην κοινωνία.
 
  • Οι Γονείς του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ απέκτησαν το δικό τους βήμα στο ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ με τίτλο εκπομπής: «Εφήβων  Γονείς».
Ραδιοφωνικός χρόνος αφιερώθηκε επίσης για τη  συνεισφορά της επιμόρφωσης στο Ραδιόφωνο και την ηχοληψία κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης σε θεραπευτική κοινότητα, με τίτλο εκπομπής: «Γεφυρώνοντας την απόσταση προς την Επανένταξη και τη δημιουργική ζωή».
  • Η πολυετής παρέμβαση (2004 έως σήμερα) του Προγράμματος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα με ομάδες συμβουλευτικής να συντελούνται σε καθημερινή βάση, προσέλκυσε την τέως Διευθύντρια του Ε.Κ.ΚΝ.Α. κυρία Μαρίνα Μπούκη σε μια συζήτηση, αναδεικνύοντας τα οφέλη  της θεραπευτικής παρέμβασης σε εξαρτημένα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση εγκλεισμού. Η εκπομπή είχε τίτλο: «Παραβατικότητα & Εγκλεισμός. Το δικαίωμα στην θεραπεία»
     
  • Την ίδια χρονιά μία νέα εκπομπή πολιτιστικών ειδήσεων ξεκίνησε με τον τίτλο «Στροφόμετρο». Συντελεστές της εκπομπής η Ειρήνη Γαβαλά, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών και εθελόντρια στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της στην ΕΡΤ) και ο Αντρέας Κιλτσικσής, επιμορφωτής ηχοληψίας και ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.
     
  •  Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ επίσης την ίδια χρονιά εμπλουτίστηκε με περισσότερη μουσική, αφού ένταξε στο δυναμικό του σε εθελοντική βάση τον Ανδρέα Μάλλιαρη προερχόμενο από το περιβάλλον της ΕΡΤ. Ο Ανδρέας, σε εβδομαδιαία βάση είχε στήσει τη δική του μουσική εκπομπή ενώ υποστήριζε σε θέματα ηχοληψίας την ομάδα ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ.
     
  • Τέλος, οι  “Γιατροί του Κόσμου”, ο Στέλιος Μάϊνας, οι Encardia , τα Υπόγεια ρεύματα, ο Παβατζόγλου Αλέξανδρος και το συγκρότημα “Penny & the Swingin’ Cats” δήλωσαν την υποστήριξή τους στο έργο μας, συμμετέχοντας σε ραδιοφωνικές εκπομπές του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ.
      Ο ρ/φ σταθμός στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 την χρονιά του ’14 ήταν ο κύριος πρεσβευτής των μηνυμάτων μας.
 
  
2015 – η χρονιά των διαδικτυακών συνεργασιών
 
   Το Web Radio Strofi, το έτος 2015 βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, οι εκπομπές σταθεροποιούνται σε 15νθήμερη βάση και οι προσκεκλημένοι των εκπομπών είναι κοντά μας όχι μόνο στα μικρόφωνα, αλλά γίνονται και συνοδοιπόροι σε δράσεις μας, και συνεργάτες μεταφέροντας το μήνυμα για απεξάρτηση και καθαρή ζωή και από τα δικά τους μέσα.
 
Το  έτος 2015 στον χώρο των μέσων επικοινωνίας, είχε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ανάπτυξης και δικτύωσης των διαδικτυακών ραδιοφώνων. Οι φωνές απέναντι στην οικονομική ύφεση και τα συνεπακόλουθά της στην κοινωνία συσπειρώθηκαν σε ομάδες και κοινωνικές συλλογικότητες.
H έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης βρήκε διέξοδο μέσα από νέα μέσα επικοινωνίας που αναδύθηκαν από τοπικές κινήσεις, οργανώσεις και σαν δίχτυ ασφαλείας ξετυλίχτηκαν να συγκρατήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους συνανθρώπους μας, από τη δυσμένεια και το περιθώριο.
 
Οι εκπομπές του web radio Strofi μεταδιδόντουσαν παράλληλα, κι από τα διαδικτυακά ραδιόφωνα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΕΞΑΡΧΕΙΩΤΗΣ, METADEFTERO.
 
Για την χρονιά εκείνη καλεσμένοι στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ ήταν οι εξής: Μαριλένα Κατσίμη, δημοσιογράφος από το διαδικτυακό ραδιόφωνο ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, Ευθύμης Κουτσούκης, δημοσιογράφος από τον ΕΞΑΡΧΕΙΩΤΗ (free – press & web radio), Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σταύρος Σβήγκος, Έρρικα Πρεζεράκου, Πέτρος Κουμπλής, Μάρθα Φριντζήλα, Din Dan Done – ρ/φ παραγωγοί του ΡΥΘΜΟΣ 949FM, Μανώλης Χάρος, ONIRAMA, IMAM BAILDI, Μελίνα Ασλανίδου, Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ του Ιδρύματος Ωνάση.
 
    Το 2015 ήταν «πλούσια η σοδειά» και σε ραδιοφωνικά μηνύματα, όπως επίσης εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των μέσων στην αναμετάδοσή τους.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τα μηνύματα που δημιουργήθηκαν εκείνη την χρονιά:
σποτ “freemind” / εξάρτηση = φυλακή
  • σποτ 25α Γενέθλια Συλλόγου Οικογένειας
  • σποτ για τις εκδηλώσεις στα Ιωάννινα με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
  • σποτ της ραδιοφωνικής ομάδας των γονέων του Συλλόγου Οικογένειας για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
  •  σποτ “νέα ζωή”
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που τα μετέδωσαν πέραν των σταθερών συνεργασιών ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5, ΕΞΑΡΧΙΩΤΗΣ, METADEFTERO, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ήταν η  ΗΧΩ ΕΥΒΟΙΑΣ, το E-KARYSTOS.GR, το SPORT24. radio, ΒΗΜΑ FM 99,5, EUROPEAN SCHOOL RADIO και GOOD CAUSE.GR
 
2016 – Επαναφορά στην ΕΡΤ
 
    Η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ επέστρεψε στην ΕΡΤ. Ένα νέο πλαίσιο συστήθηκε για να ενσωματωθεί στη ζώνη «ΕΡΤ στην Κοινωνία». Η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ διατηρεί τον ωριαίο χρόνο της στις 3 το μεσημέρι και μεταδίδεται τις Κυριακές σε 15νθήμερη βάση.
Η εκπομπή έκανε την έναρξή της με την ομάδα ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και στη συνέχεια φιλοξένησε στις εκπομπές της τους εξής: Γιώτα Νέγκα, συγκρότημα Melisses, Μανώλης Φάμελλος, Ελένη Ράντου, Κώστας Αρβανίτης, Ηλίας Μαμαλάκης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Φαίδωνας Κυριακού και Σοφία Παπαδοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη, Σοφία Παπαδοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ραλλία Χρηστίδου, Πέτρος Δαμιανός, Στάθης Δρογώσης, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σπύρος Γιαννιώτης, Μαριάννα Τόλη και Νατάσα Τριανταφύλλη.
 
 
    Και ενώ η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ επανέρχεται στο οικείο της περιβάλλον, το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ ανασυντάσσεται και επιστρέφει και αυτό στον βασικό του ρόλο ως εργαλείο επιμόρφωσης των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας.
Το 2016 με τον τίτλο εκπομπής «ΣΤΡΟΦΗ στο Ραδιόφωνο», μεταδόθηκαν 16 συνολικά εκπομπές ποικίλης ύλης, την επιμέλεια των οποίων είχαν μέλη της Κοινότητας και της Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με την εποπτεία του επιμορφωτή τους Τάσο Γιαννίκο, καθότι από το ’16 εκτός της μουσικής, είναι πλέον επισήμως και ο επιμορφωτής τους στο ραδιόφωνο.
Επίσης, το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ μέσα στο ’16  και ενόψει της νέας συνεργασίας ΚΕΘΕΑ – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ είχε καλεσμένη την Πάσκουα Βοργιά, Υπεύθυνη Λέξεων και Σκέψεων της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ του Ιδρύματος Ωνάση και τον Βαγγέλη Κωστόπουλο, μουσικό του συγκροτήματος ΧΟΡΔΕΣ του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.
 
   Τα ραδιοφωνικά μηνύματα συνέχισαν να είναι για το Πρόγραμμα όχημα κινητοποίησης για συμμετοχή σε παρεμβάσεις του προγράμματος.
 

Σημαντικό για εμάς!:

Δέκα χρόνια μετά την ρ/φ συνεργασία με τον σταθμό ΔΙΕΣΗ και τα εγκαίνια το 2010 της λειτουργίας του
διαδικτυακού ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ, ο Κώστας Αρβανίτης την χρονιά αυτή συναντήθηκε ξανά στα μικρόφωνα
της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τη νέα ομάδα ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ. Για την εμπειρία του στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ
ΣΤΡΟΦΗ, αλλά και για τη μακροχρόνια σύνδεσή του με τη ΣΤΡΟΦΗ, μας αφιέρωσε το εξής: «ΣΤΡΟΦΗ είναι οι
άνθρωποί της… Γι’ αυτό είναι πάντα πρωτοπορία…. Σας αγαπώ πάντα!!»
 

Σημαντικό για εμάς, ήταν η προτελευταία εκπομπή του χρόνου με προσκεκλημένη τη Νατάσσα Τριανταφύλλη, η οποία με την σκηνοθετική της ματιά και εμπειρία βοήθησε στη διοργάνωση και υλοποίηση της τελετής. Η εκπομπή     αυτή αφιερώθηκε στις Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ 2016 και υπήρχε μια σύντομη τηλεφωνική σύνδεση με τη Λένα Παπαληγούρα, ηθοποιό και φίλη του Προγράμματος. Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ είχε αναλάβει τη  διοργάνωση της τελετής, αλλά και την προετοιμασία μιας ρ/φ εκπομπής για να προβάλλει και να γνωρίσει στο κοινό το μέγεθος της σημαντικότητας του ίδιου του γεγονότος της αποφοίτησης, για τον άνθρωπο που ολοκληρώνει μια τιτάνια προσπάθεια στην απεξάρτηση,  για το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του, αλλά και για τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ που υποστηρίζουν καθημερινά την προσπάθεια αυτή.

..όπως επίσης σημαντική για εμάς ήταν και η τελευταία εκπομπή του χρόνου που ολοκλήρωσε το αφιέρωμα για τις Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ με την ομάδα ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ, την Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Υπεύθυνη του Προγράμματος, και την Μαρία Τσουκαλά, Υπεύθυνη της Επανένταξης και του Προγράμματος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στα μικρόφωνα της ΕΡΤ.

Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική, αφού κατά τη διάρκεια της εκπομπής,ακούστηκαν δια του τηλεφώνου μηνύματα υποψηφίων αποφοίτων και γονιών του Προγράμματος, ενώ διαβάστηκαν τα ομαδικά κείμενα των υποψηφίων αποφοίτων των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ με θέμα: «Αποφοίτηση για εμάς σημαίνει…»  

2017 – Ισορροπία στα ερτζιανά-Δυναμικά διαδικτυακά
 

   Το 2017 η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ μετά από έναν χρόνο επανένταξης στην Ελληνική Ραδιοφωνία έχει αποκτήσει την ισορροπία της και τον ρυθμό της.
Οι εκπομπές κυλούν αβίαστα με το κάθε μέλος της ομάδας ραδιοφώνου
κατάλληλα προετοιμασμένο για το πόστο του.
Η ομάδα ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ αποτελείται πια από έμπειρα μέλη τα οποία μπορούν να εναλλάσσονται χάρη της τριβής και της εμπειρίας που αποκτούν στο Web Radio Strofi, δημιουργώντας από την αρχή τις δικές τους εκπομπές μαζί με τη βοήθεια του επιμορφωτή τους, Τάσου  Γιαννίκου.
 
Αυτό άλλωστε δεν αποτελεί δική μας διαπίστωση. Είναι τα πρώτα σχόλια που ακούγονται σχεδόν απ’ όλους τους προσκεκλημένους των εκπομπών, άλλοι με μεγαλύτερη εμπειρία στο ραδιόφωνο και άλλοι με μικρότερη, ότι «η ποιότητα της ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ είναι επαγγελματικού επιπέδου».
 
   Το Web Radio Strofi εξελίσσεται σ’ ένα εργαστήρι ραδιοφώνου, με μεγάλη εμπειρία ως παρακαταθήκη, συνδυάζοντας το μέρος της μάθησης στη διαδικασία της απεξάρτησης με την ψυχαγωγία και δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία.
 
Η ομάδα ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ με πρωτοβουλία της, ετοίμασε για πρώτη φορά το υλικό προβολής και επικοινωνίας του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ΣΤΡΟΦΗΣ για να δημοσιοποιήσει σε ένα ευρύτερο κοινό την δραστηριότητά του.
 
    Μέχρι στιγμής στο 2017, οι  καλεσμένοι της ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ  στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ είναι ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Κώστας Λειβαδάς και ο Άκης Έβενης, στην εκπομπή του οποίου έγινε τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Διονύση Τσακνή, Προέδρου της ΕΡΤ, για τον ένα χρόνο ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στη ζώνη «ΕΡΤ στην Κοινωνία».
 
   Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ από τον Ιανουάριο έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε ρ/φ εκπομπές ποικίλης ύλης στη ζώνη της ΣΤΡΟΦΗΣ

 

Μηνύματα για την αξία του ραδιοφώνου  στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
 
Τα μηνύματα που ακολουθούν, αποτελούν την αναγνώριση από  ανθρώπους  του Προγράμματος που υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα, της αξίας του ραδιοφώνου ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας αλλά και ως σημαντικού εργαλείου του θεραπευτικού έργου μας.

[..Μπορείς να κάνεις την Επί τόπου Στροφή , αλλά όχι μόνος, είναι μία σύνθεση δύο βασικών μηνυμάτων που επικοινωνούνται μέσω του ραδιοφώνου σε μία εποχή όπου όλοι έχουμε ανάγκη από την ενίσχυση και την ενθάρρυνση για να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρα μας. Η εμπειρία του ραδιοφώνου εντός και εκτός του Προγράμματος, όπως φαίνεται και από το χρονολόγιο μας, αναδεικνύει την αξία αυτής της δημιουργικής δραστηριότητας στη ζωή των εφήβων στη φάση της Θεραπευτικής Κοινότητας και της Επανένταξης αλλά και στη ζωή του Προγράμματος που όλο και περισσότεροι άνθρωποι την γνωρίζουν και την υποστηρίζουν.]
Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

[..Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο κοινωνικοποίησης και δραστηριοποίησης για τα μέλη της θεραπευτικής Κοινότητας. Μπορούν με άμεσο τρόπο να έρχονται σε επαφή με την κοινωνία και να απομυθοποιούν καλεσμένους που μπορεί να είναι επώνυμοι αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωποι.
Καλές Επί τόπου Στροφές στη ζωή μας … όταν χρειάζονται.]
Αντώνης Παρλιάρος, Υπεύθυνος της Θεραπευτικής Κοινότητας

[..Το ραδιόφωνο είναι ένα μαγικό μέσο! Αναπτύσσεται μέσα σε πλαίσια ποιότητας, διάθεσης και ρίσκου, ασφυκτιά σε στεγανά και περιορισμούς! Έτσι όπως η ζωή, έχει ανάγκη αέρα και χώρο! Για αυτό το ραδιόφωνο στην δική μας ζωή είναι φρέσκος αέρας με πολύ χώρο για καινούργιες ιδέες και ανθρώπους!]
Μαρία Τσουκαλά, Υπεύθυνη της Επανένταξης και του Προγράμματος Οικογένειας

[..Το ραδιόφωνο είναι επικοινωνία. Και η επικοινωνία είναι γέφυρα για να περάσουν ιδέες και όμορφα συναισθήματα. Είναι μονοπάτι για όμορφες στιγμές με παρέα. Είναι ένας δρόμος που οδηγεί στην καθαρή ζωή.]
Τάσος Γιαννίκος, Επιμορφωτής των ομάδων μουσικής και ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

[..Το Ραδιόφωνο είναι ένα μέσο μαγικό, γεμάτο γοητεία που αφήνει χώρο άπλετο στη φαντασία και τη δημιουργία.
Και γίνεται ακόμα πιο μαγικό όταν βρίσκεσαι στο στούντιο της ΣΤΡΟΦΗΣ μέσα σε ένα χώρο γεμάτο από αφίσες με μηνύματα ζωής αισιόδοξα και πολύχρωμα, δίπλα στην αίθουσα της μπάντας με τα όργανα μουσικής και τα παιδιά της Κοινότητας που τραγουδούν, παίζουν και προβάρουν. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία!]
Ειρήνη Γαβαλά, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Συμπαραγωγών, Εθελόντρια του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

[..Το ραδιόφωνο για τον γονιό αποτελεί μια μικρή όαση μέσα στις δυσκολίες της ζωής. Μπαίνοντας στον ίδιο χώρο όπου τα παιδιά μας κάνουν ραδιόφωνο, εκεί όπου δημιουργούν και πάλι μηνύματα αληθινής ζωής και μαθαίνουν να τα επικοινωνούν, αισθάνεσαι να συμμετέχεις και εσύ σε όλο αυτό ψυχή τε και σώματι.
Το ραδιόφωνο γίνεται ένας δίαυλος της ίδιας της ζωής. Με την εκπομπή «Εφήβων Γονείς» έρχεσαι σε επαφή με τους γονείς που είναι εκεί έξω, που δεν τους ξέρεις αλλά γνωρίζεις πολύ καλά πώς αισθάνονται, νιώθεις την αγωνία που βιώνουν καθημερινά και είσαι σε επαφή μαζί τους μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας ότι υπάρχει λύση.
Μαθαίνεις να κάνεις ραδιόφωνο, συνεντεύξεις, σποτ, νιώθεις μέσα από τη δύναμη αυτού του μέσου επικοινωνίας να πολλαπλασιάζεται και η δική σου δύναμη, βιώνεις ταυτόχρονα τη δύναμη των μελών της ομάδας και τον πλούτο των ιδεών τους. Ενισχύεις και ενισχύεσαι, υποστηρίζεις και υποστηρίζεσαι, μοιράζεσαι αυτό που πήρες, δηλαδή το θαύμα της ζωής.]
Γονείς της ομάδας ραδιοφώνου του Συλλόγου Οικογένειας

Μέλη της ομάδας ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

[..Το Ραδιόφωνο για μένα σημαίνει επικοινωνία. Επικοινωνία με ανθρώπους για θέματα, άλλες φορές δύσκολα, και άλλες εύκολα. Για μένα σημαίνει να έρχεσαι κοντά με ανθρώπους, να μιλάς, να εκφράζεσαι, να δηλώνεις και εσύ με την φωνή σου κάτι που πιστεύεις ότι πρέπει να ακουστεί.]
Θέμης, μέλος επανένταξης Στροφής

[..Ραδιόφωνο για μένα σημαίνει δυνατότητα για έκφραση, επικοινωνία και εκπαίδευση.] - Γιώργος Α

[..Ραδιόφωνο για μένα σημαίνει επικοινωνία, σημαίνει έκφραση, σημαίνει να μαθαίνεις να μιλάς αλλά πάνω από όλα να ακούς, να αντιλαμβάνεσαι τον άλλον και να τον καταλαβαίνεις. Παλιά το είχα σαν κάτι πιο βαρετό αλλά τώρα βλέπω ότι έχει πολύ νόημα!] - Γιώργος Β

[..Ραδιόφωνο για μένα σημαίνει… Ενημέρωση, Ψυχαγωγία, Επικοινωνία, Μουσική.] - Δημήτρης

[..Ραδιόφωνο για μένα σημαίνει: Μαθαίνω να εκφράζομαι, Μαθαίνω να δημιουργώ, Μαθαίνω να είμαι αυθόρμητη..] - Κλαούντια

[..Ραδιόφωνο για μένα σημαίνει δημιουργικότητα, επικοινωνία, έκφραση, γνώση και διασκέδαση. Είναι ένας τρόπος για να γεμίζω με όμορφα συναισθήματα και να νιώθω άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους.] - Πέτρος [..Ραδιόφωνο για μένα είναι το μήνυμα μου για κάποιον ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ραδιόφωνο για μένα σημαίνει έκφραση, επικοινωνία, ζωντάνια, μόρφωση.] - Κωνσταντίνος

[..Ραδιόφωνο για εμένα σημαίνει επικοινωνία, τρόπος να εκφραστώ και να ακούσουν οι άλλοι αυτά που θέλω να πω. Ακόμη, σημαίνει ψυχαγωγία, μουσική και διασκέδαση. Τέλος ραδιόφωνο για εμένα στην Στροφή σημαίνει τρόπος για εκφράσω αυτό που κάνω εδώ στην κοινότητα.] - Κλεόβουλος

 

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 26/2/2024
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ : Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ με ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
"Αυτός ο δρόμος"
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο E.Y.R.O. (European Youth Remote Orchestra)!
Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 18/12/2023 με θέμα: Ο μαραθώνιος της Ζωής
Spot ΚΕΘΕΑ:
Spot ΚΕΘΕΑ: "Πνιγμός" για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
 Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή " Επί τόπου Στροφή" με καλεσμένη την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr