Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
Κείμενα μελών της ομάδας αδελφών, όπως ακούστηκαν στο web radio του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στην εκπομπή της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022 με θέμα: «Της ΣΤΡΟΦΗΣ Το Οικογενειακό Κύτταρο!»

 

Τι είναι για μένα οικογένεια και τι σημαίνει να είμαι στην ομάδα αδελφών;
    «Οικογένεια για μένα είναι όταν με ένα άτομο που έχετε τσακωθεί αμέτρητες φορές στο τέλος κανείς δεν κρατάει κακία ο ένας στον άλλον. Οικογένεια είναι όταν αγαπιέστε και βοηθιέστε στα δύσκολα όπως θα κάνατε και στα εύκολα. Είμαι τυχερός που για μένα αυτά τα άτομα είναι η οικογένειά μου.
    Για εμένα η ομάδα αδελφών είναι μία ομάδα ατόμων που είστε όλοι στην ίδια κατάσταση, καταλαβαίνεται και βοηθάτε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο αγαθό και χαίρομαι που έχει δημιουργηθεί αυτή η ομάδα.»
 Νικόλας
 
    «Για εμένα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που μου θυμίζει οικογένεια είναι η ανιδιοτελής αγάπη, είτε αυτή προέρχεται από ζώα, φίλους, γονείς ή αδέλφια. Τέλος, πιστεύω ότι στις οικογένειες όσο άσχημα και αξεπέραστα φαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πάντα με κάποιον τρόπο ακόμα και αν φαίνεται ότι έχουν πάρει χωριστούς δρόμους ο ένας από τον άλλον, με κάποιο τρόπο παραμένουν μαζί.
    Η ομάδα αδελφών για εμένα είναι ένα μέρος όπου βρίσκεται αγάπη, στήριξη και αποδοχή. Είναι να αισθάνομαι ότι περιβάλλομαι από ανθρώπους που πραγματικά με καταλαβαίνουν.»
Βάσια
 
    «Οικογένεια εκτός από τη βιολογική σύνδεση των ανθρώπων, είναι το συναίσθημα της ζεστασιάς. Οικογένεια δεν είναι αποκλειστικά οι γονείς σου και τα αδέλφια σου, αλλά οι άνθρωποι σταθμοί στη ζωή σου. Αυτοί που θα μείνουν δίπλα σου και θα σε στηρίξουν, χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα.
    Από την άλλη μεριά, η ένταξη ανθρώπων από διαφορετικές οικογένειες σε μία ομάδα, την ομάδα αδελφών, δημιουργεί μια νέα οικογένεια. Μέσα από αυτή την ομάδα, δεν προσπαθείς να γίνεις απλά καλύτερος για εσένα και για τους ανθρώπους γύρω σου, αλλά αυτόματα παίρνεις και τον ρόλο ενός νέου μέλους οικογένειας. Στην ομάδα δεν ψάχνεις μόνο στήριγμα, γίνεσαι στήριγμα και έχεις την ανάγκη να βοηθήσεις τα μέλη της ομάδας σου, σαν να είναι τα μέλη της οικογένειάς σου.»
Θεοδώρα       
 
    «Για μένα οικογένεια σημαίνει απέραντη αγάπη και ανιδιοτελές νοιάξιμο.
    Για μένα ομάδα αδελφών σημαίνει μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων που δίνει το δικό της αγώνα για ένα κοινό σκοπό.»
Ιωάννα
 
    «Οικογένεια για εμένα σημαίνει η μεγαλύτερη δύναμη και η μεγαλύτερη αδυναμία. Σε στηρίζουν σε ό,τι απόφαση λάβεις για τη ζωή σου και με τη δύναμη τους μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, παίρνεις απεριόριστη αγάπη χωρίς αντάλλαγμα και γίνεσαι όσα ονειρεύεσαι. Όμως η θλίψη στα μάτια κάποιου που αγαπάς σε καθηλώνει και σε αφήνει αδύναμο, νιώθεις ότι δεν μπορείς ποτέ να τους προσφέρεις πίσω έστω και ένα μικρό ποσοστό της στήριξης που έλαβες και όταν τους βλέπεις να πονούν, ο καημός γίνεται διπλά δικός σου.
    Η οικογένεια της στροφής είναι η δύναμη να μάθεις να γελάς, να σκέφτεσαι, να ζεις ουσιαστικά. Να αγαπάς τον εαυτό σου και τους γύρω σου και να βοηθάς να γίνεται ο κόσμος καλύτερος με τον τρόπο που εσύ μπορείς.»
Άρτεμης
 
    «Οικογένεια για μένα σημαίνει αγάπη και ανιδιοτέλεια. Οικογένεια, για μένα, είναι τα άτομα που στέκονται δίπλα σου στις καλύτερες και στις χειρότερες στιγμές.
   Ομάδα αδελφών σημαίνει συμπαράσταση, κατανόηση και αλληλεγγύη. Στην ομάδα αδελφών μπορώ να ακούσω και να ακουστώ.»
Δέσποινα
 
     «Από μικρή ηλικία μας έμαθαν ότι ο όρος οικογένεια σημαίνει μια ομάδα ανθρώπων με τα κλασσικά στερεότυπα μαμάς, μπαμπά, παιδιών. Περνώντας τα χρόνια και μπαίνοντας στην ΣΤΡΟΦΗ συνειδητοποίησα πως δεν είναι μόνο αυτό. Εκεί έμαθα ότι η οικογένεια είναι αυτοί που όταν είσαι μαζί τους νιώθεις οικεία. Νιώθεις ελεύθερη να εκφραστείς χωρίς να σκεφτείς τι πρέπει να πεις και τι όχι. Νιώθεις χαρά και ανυπομονείς να ξαναβρεθείς μαζί τους. Είναι αυτοί που έχεις μοιραστεί τον ίδιο πόνο, τις ίδιες δυσκολίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες χαρές και τις ίδιες επιτυχίες. Είναι αυτοί που με έμαθαν να εκτιμώ όσα θεωρούσα δεδομένα. Είναι αυτοί που παίρνεις και δίνεις αγάπη άνευ όρων. Πλέον η οικογένεια για μένα είναι και όσοι γνώρισα στην ΣΤΡΟΦΗ.
 Ομάδα αδελφών για μένα είναι μια μικρή κοινωνία που χωράνε μέσα όλα τα αδέλφια ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Σε αυτήν την ομάδα μοιράζεσαι προβληματισμούς που έχουν να κάνουν είτε με εσένα τον ίδιο είτε με τα αδέρφια μας είτε με ένα οποιοδήποτε άλλο θέμα. Δεν ντρέπομαι να πω κάτι. Το λέω χωρίς να σκεφτώ και ξέρω ότι η ανταπόκριση που θα λάβω θα είναι για το καλό μου και γεμάτη αγάπη. Από την πρώτη κιόλας επαφή μου με την ομάδα διαπίστωσα πόσα κοινά έχω με όλους και εκεί ένιωσα ασφάλεια και για μένα αυτό ήταν το κλειδί για να θέλω να ανήκω εκεί.»
Αναστασία
 
 
    «Οικογένεια για μένα είναι οι άνθρωποι αυτοί, συγγενείς και φίλοι, που μπορείς να στηριχτείς πάνω τους κάθε στιγμή. Με την οικογένεια μας ενώνει μια ανιδιοτελής αγάπη και για αυτό χτίζεται μια πολύ ισχυρή εμπιστοσύνη. Έτσι η οικογένεια δεν καθορίζεται από τα υλικά αγαθά ή τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, μα από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά, όπου κάθε μέλος της οικογένειας αφήνει τον εαυτό του πίσω και μετατρέπεται σε άνθρωπο θυσίας. Όπως για παράδειγμα ένας πατέρας και μια μητέρα φροντίζουν για την παραμικρή λεπτομέρεια μέσα σε ένα σπίτι, παρόμοια πρέπει να κάνουμε και εμείς με τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας. Οι οικογένειες, επομένως, δεν στηρίζονται στα χρήματα, τις ανέσεις, τα προσόντα των μελών τους, αλλά στη θυσία, στην υποχώρηση των εγωισμών, στην υπηρεσία των άλλων, στο ενδιαφέρον, στις ωραίες, τρυφερές, καθημερινές στιγμές, στην έμπρακτη αγάπη. Γι' αυτό και πρέπει να θεμελιώσουμε την οικογένειά μας στη θυσιαστική αγάπη.»             
Απόστολος
 
 «Για εμένα οικογένεια είναι ένα στήριγμα, είναι οι άνθρωποι που είναι εκεί για εσένα, αυτοί που θα σε βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι η ομάδα ατόμων που θα σε δεχτεί όπως είσαι αλλά παράλληλα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.
    Η ΣΤΡΟΦΗ είναι η οικογένειά μου και η ομάδα αδελφών, είναι τα αδέλφια μου. Η ομάδα αδελφών είναι οι συνοδοιπόροι στον αγώνα απεξάρτησης των βιολογικών μας αδελφών. Είναι ένα μέρος που ανήκεις, νιώθεις, αγαπάς, βοηθάς και σε βοηθάνε. Είναι η ασφαλής περιοχή στην ζωή σου, μπορείς να ανοιχτείς και να εκφράσεις το οποιοδήποτε πρόβλημα σου. Για εμένα είναι αυτό που αναζητάει κάθε άνθρωπος.»
Νεκταρία
 

 

 

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 26/2/2024
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ : Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ με ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
"Αυτός ο δρόμος"
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο E.Y.R.O. (European Youth Remote Orchestra)!
Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 18/12/2023 με θέμα: Ο μαραθώνιος της Ζωής
Ακολούθησε τη διαδρομή της Στροφής
Ακολούθησε τη διαδρομή της Στροφής
Εγκαίνια web-radio από 22 γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς
Εγκαίνια web-radio από 22 γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr