Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
Η Επόμενη μέρα της ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ με την ΑΛΚΗ ΖΕΗ καλεσμένη

"Στην Χριστίνα τη Νατάσα τον Στέλιο και τον Γιουσούφ που χάρηκα πολύ που τους γνώρισα.
Με την αγάπη μου,
Άλκη Ζέη"

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ (ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ 28/10)
  
 
ΑΛΚΗ ΖΕΗ: ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
 
Το ταξίδι στο χθες και το σήμερα με την ΑΛΚΗ ΖΕΗ είχε απ' όλα: γνώση, συγκίνηση, θαυμασμό για όλα όσα βίωσε και μετουσίωσε σε βιβλία-σταθμούς στην ελληνική και παγκόσμια παιδική λογοτεχνία.

Παιδικά -Εφηβικά Χρόνια
Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ αναπολεί την Σάμο των παιδικών της χρόνων όπου με την αδελφή της περνούσαν ζωή χαρισάμενη ανεβοκατεβαίνοντας σε δέντρα και μπαινοβγαίνοντας σε βάρκες.
Ήταν μόλις 15 χρόνων όταν μπήκε στην Αντίσταση, εποχή που θυμάται με νοσταλγία και συγκίνηση, λέγοντας ότι παρόλες τις δυσκολίες πέρασε όμορφα γιατί στην Αντίσταση ήταν μαζί με όλους τους φίλους της και η Κατοχή είχε απ' όλα, έρωτα, χορό, αγώνα, πείνα, ελπίδα και ένα μεγάλο κοινό στόχο την λευτεριά της πατρίδας.
Θυμώνει όταν πολλοί σήμερα συγκρίνουν την κρίση στην Ελλάδα με την Κατοχή γιατί τότε υπήρχε μεγάλη πείνα, εκτελέσεις, θάνατοι.

Οι Έφηβοι Τότε και Τώρα
Τότε ήταν όλοι ενωμένοι στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας, είχαν ξεκάθαρο στόχο και ξεκάθαρο εχθρό, ενώ σήμερα οι νέοι δεν έχουν κάτι ξεκάθαρο για να αγωνιστούν, δεν έχουν ιδανικά, αμφιταλαντεύονται, προσπαθούν ν αρπαχτούν από κάπου. Ανησυχεί περισσότερο  για την έκφραση μέρους της νεολαίας σε ακραίων, συντηρητικού ιδεολογικού περιεχομένου αντιλήψεων, παρά για την οικονομική κρίση αυτή καθεαυτή. Το γεγονός αυτό την θλίβει ιδιαίτερα.

Αξιοσημείωτη ήταν και η αναφορά που έκανε στην πρωτιά της για τα τηλεοπτικά παράθυρα, που έφηβη τότε, σε μια παράσταση κουκλοθέατρου στο σχολείο της με τον πρωτότυπο «Κλούβιο», ανέβασε παράλληλα σε ένα παράθυρο την “Αθηνά” ως την έκφραση της δημοκρατίας να αντιπαρατίθεται σε ένα διπλανό παράθυρο με τον “Ποσειδώνα”, ως την έκφραση της δύναμης του φασισμού.
 
Η πιο ωραία στιγμή της ζωής της ήταν η ημέρα της Απελευθέρωσης όταν ένα μικρό παιδί  ο Μιχαλάκης βγήκε στο δρόμο της γειτονιάς φωνάζοντας: “Φύγανε-Φύγανε!”

Αγαπημένο Βιβλίο
Το πιο αγαπημένο της βιβλίο είναι το ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ γιατί της θυμίζει τα παιδικά της χρόνια, τον παππού της, την αδελφή της και απορεί πώς το βιβλίο αυτό έχοντας μεταφραστεί σε 33 γλώσσες έχει τέτοια απήχηση σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.
 
Ναρκωτικά
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ είναι το βιβλίο που έγραψε μετά την τρίχρονη θητεία της σαν μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ. Τότε ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με παιδιά-χρήστες και τους γονείς τους. Έμεινε έκπληκτη από την έκταση του προβλήματος βλέποντας παιδιά 12,13 και 14 χρόνων να κάνουν χρήση και τους γονείς τους να μην μπορούν να τα βοηθήσουν μια και δεν ήξεραν πώς να τα προσεγγίσουν.
Γι' αυτό αποφάσισε να γράψει αυτό το βιβλίο και συμβουλεύει γονείς και παιδιά ν’απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ όταν έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της χρήσης, προτρέποντας τα παιδιά να βρουν το κουράγιο και την θέληση να περάσουν το κατώφλι...

Αντίσταση Σήμερα
Σήμερα αντιστέκεται γράφοντας βιβλία, συζητώντας με τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, ελπίζοντας ότι η χώρα θα βγει απ΄την κρίση.

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ λέει ΝΑΙ στην ΑΓΑΠΗ, ΟΧΙ στο ΜΙΣΟΣ        
                             
 
Και η Ευχή της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ  στα Παιδιά της ΣΤΡΟΦΗΣ
Στα Λαμπερά Παιδιά της ΣΤΡΟΦΗΣ ευχήθηκε κάθε τι καλό, διαβεβαιώνοντάς τα ότι θα είναι πάντα στο πλάι τους, όποτε την χρειαστούν.
Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Ακουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΛΙΑΠΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Ακουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Άκουσέ την αλλιώς με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΟΦΗ……O ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ: «32 χρόνια ΣΤΡΟΦΗ, 32 χρόνια προσφοράς και αγάπης» τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 15.00
Ρ/Φ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ - ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Η ΣΤΡΟΦΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ
«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Απόκριες στην Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ.
Απόκριες στην Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr