Το ATHENS PRIDE με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζει σε πρώτη ευρωπαϊκή προβολή την ταινία "HOW TO SURVIVE A PLAGUE"(www.surviveaplague.com) την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Gotham Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2012 και το Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας των New York Film Critics.
Είναι η πρώτη φορά που το βραβείο απονέμεται σε ντοκιμαντέρ και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική βράβευση λόγω της μεγάλης επιρροής και της απαιτητικότητας των κριτικών της Νέας Υόρκης. Επίσης, μόλις ανακοινώθηκε ότι το "How to survive a plague" είναι στη βραχεία λίστα για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Το "HOW TO SURVIVE A PLAGUE" είναι η ιστορία των γενναίων νεαρών ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να αντιστραφεί το κύμα της επιδημίας του AIDS, απαίτησαν την προσοχή μιας φοβισμένης κοινωνίας και απέτρεψαν τη μετατροπή του AIDS σε θανατική καταδίκη.
Αυτή η ομάδα ακτιβιστών έσπασε τα δεσμά της καταπίεσης και, χωρίς καμία επιστημονική κατάρτιση,διείσδυσε σε κυβερνητικές υπηρεσίες και στη φαρμακευτική βιομηχανία, δίνοντας ώθηση στην έρευνα νέων θεραπειών στη διανομή τους στα φαρμακεία, σε χρόνο ρεκόρ. Στην πορεία, έσωσαν ζωές και έδωσαν τέλος στην πιο σκοτεινή περίοδο της πανούκλας στις ΗΠΑ.
Η συναρπαστική ιστορία της ενεργής δράσης και του ακτιβισμού τους, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές και οδικό χάρτη για την κοινωνική αλλαγή. Είναι ένα "κάλεσμα στα όπλα". Είναι ο τρόπος που αλλάζεις τον κόσμο!
Θα ακολουθήσει ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τον συγγραφέα και ακτιβιστή Jim Eigo, ένας ηρωικός "plague survivor" από τη Νέα Υόρκη, την Andrea Gilbert (Athens Pride), τον Νίκο Δέδε (Θετική Φωνή www.positivevoice.gr) και τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο (Συντονιστής των HIV/AIDS ΜΚΟ στο Υπ. Υγείας).
Ταυτόχρονη ελληνική-αγγλική μετάφραση και νοηματική. Πρόσβαση ΑμεΑ.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή Άνθρωποι HIV".
Από τις 18.00 θα προσφέρεται ένα ποτήρι κρασί πριν από την προβολή της ταινίας.
Ημέρα & Ώρα:
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 18.45
Είσοδος ελεύθερη
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16 (Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3661 000