Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
Η επόμενη μέρα της ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ με καλεσμένες τις αδελφές Μπενέκου, Άλκηστη και Ιόλη, μέλη της εθνικής ομάδας πόλο νεανίδων

 

 

"Η παρέα σας ήταν απολαυστική! Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους στόχους και στις φιλοδοξίες σας"!

Ιόλη Μπενέκου.

"Τιμή μας που βρεθήκαμε κοντά σε άτομα τόσο δυναμικά και χαρισματικά. Συνεχίστε να έχετε στόχους και οράματα. Αυτά μας κάνουν ξεχωριστούς. Ευχαριστώ πολύ"!

Άλκηστις Μπενέκου.

«Η αρχή είναι πάντα δύσκολη, αλλά με υπομονή και επιμονή βγαίνεις πάντα κερδισμένος». Η παραπάνω πρόταση αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια για τα παιδιά που εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, αλλά και για τα κορίτσια της εθνικής ομάδας νεανίδων του πόλο. Οι αδελφές Μπενέκου, μέλη της εθνικής που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αυστραλία μίλησαν στην ραδιοφωνική ομάδα της ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ για το τι μπορεί να πετύχει μια ομάδα ανθρώπων μέσα από επίμονη προσπάθεια και δουλειά, αλλά και για το τι τους έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ο αθλητισμός.

 

Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ

«Ήταν τεράστια η χαρά τη στιγμή που ανεβήκαμε στο ψηλότερο βάθρο (κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο νεανίδων). Όλη τη χρονιά προσπαθούσαμε για αυτό. Το θέλαμε πάρα πολύ και το δείξαμε. Ήταν κάτι για το οποίο παλέψαμε πάρα πολύ και ίσως εδώ μπορούμε να το συνδέσουμε και με το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, όπου κάνετε αγώνα να ξεπεράσετε τις αντοχές σας. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και τελικά τα καταφέραμε. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό, που μας γέμισε απίστευτη χαρά».

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ

«Την περίοδο της προετοιμασίας για το τουρνουά δίναμε Πανελλήνιες. Οπότε το τελευταίο δίμηνο πριν την διοργάνωση ήταν πάρα πολύ δύσκολη εποχή για εμάς. Με πολύ διάβασμα και σκληρές προπονήσεις. Πολλές φορές σκεφτήκαμε μήπως τα παρατήσουμε. Είχαμε, όμως, ένα στόχο. Παλέψαμε για αυτόν και τα προβλήματα από ένα σημείο και μετά μας πείσμωναν.

Αρκετές φορές σκεφτήκαμε να μην πάμε προπόνηση. Να κάνουμε ένα διάλειμμα και να αφιερώσουμε εκείνη την ημέρα στο διάβασμα. Αλλά αν δεν πηγαίναμε το μυαλό μας θα ήταν πάλι στην προπόνηση. Μπορεί να είχαμε το βιβλίο μπροστά μας, αλλά θα σκεφτόμασταν την προπόνηση και δεν θα μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε. Καλύτερα να πιέζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου παρά να αποφεύγεις τις δυσκολίες».

Η ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

«Ξεκινήσαμε το πόλο στα 11 μας. Γενικά όσο νωρίτερα ξεκινήσεις αυτό το άθλημα τόσο το καλύτερο. Είχαμε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα, αλλά ψάχναμε κάτι ομαδικό και κάτι που να μην το κάνουν όλοι. Είχαμε έναν ξάδερφο που ήταν μέσα στο πόλο και έτσι μπήκαμε και εμείς.

Το πόλο καλώς ή κακώς δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις για πάντα. Είναι ένα άθλημα με όριο ηλικίας περίπου τα 30 χρόνια. Επαγγελματικά δεν γίνεται να ασχοληθείς με το πόλο. Σίγουρα χρειάζεται και κάτι άλλο. Πρέπει να έχεις σπουδάσει και να έχεις ένα πτυχίο στο χέρι. Μπορείς, ωστόσο, να ασχοληθείς με αυτό για πρωταθλητισμό μέχρι κάποια ηλικία.

Η ικανοποίηση μετά την επιτυχία είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για την ενασχόληση μας με το πόλο. Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει αν δεν μπει μέσα στην ομάδα. Μπορεί να είναι πολλές οι στιγμές που κουράζεσαι και σκέφτεσαι να τα παρατήσεις, αλλά όταν έρχεται η επιβράβευση, λες καλά έκανα και έμεινα.

Με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή την περίοδο, θα προκαλούσε να ζητήσουμε λεφτά για την επιτυχία μας. Εδώ η γυναικεία ομάδα που έκανε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από εμάς κερδίζοντας το Παγκόσμιο στη Σαγκάη δεν πήρε τίποτα. Αυτό που ζητήσαμε μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν ένα προνόμιο, το οποίο δικαιούμασταν, να περνάμε δηλαδή χωρίς εξετάσεις σε κάποια σχολή. Προνόμιο, που έστω και με καθυστέρηση μας δόθηκε».

ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ

«Το 90% των φίλων μας είναι από το πόλο. Με το χρόνο που αφιερώνουμε στο πόλο δεν μας μένει περιθώριο να γνωρίσουμε άλλα άτομα εκτός του αθλήματος. Με τις κοπέλες από την Εθνική έχουμε έρθει πάρα πολύ κοντά. Σχεδόν κάθε Σάββατο είμαστε έξω όλες μαζί. Ένα από τα βασικότερα πράγματα σε μια ομάδα είναι οι αθλητές να ναι πρώτα μεταξύ τους φίλοι και μετά ομάδα. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν καλύτερα».

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

«Οι ώρες της προπόνησης εξαρτώνται από την αγωνιστική περίοδο. Με την Εθνική ομάδα κάνουμε συνήθως πιο πολλές ώρες προπόνηση, γιατί στις ομάδες μας υπάρχουν και κάποιες παίκτριες που δεν ασχολούνται τόσο επαγγελματικά με το πόλο και δεν μπορεί ο προπονητής να απαιτήσει να κάνουν όλες 5 με 6 ώρες προπόνηση την ημέρα. Στην Εθνική το καλοκαίρι κάναμε 6 ώρες προπόνηση και γυμναστήρια την ημέρα».

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πόλο είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο άθλημα, πόσο μάλλον όταν το ξεκινάς σε τόσο μικρή ηλικία όπως εμείς. Στην αρχή μας φαινόταν σαν κάτι που δεν ήταν για κορίτσια. Ένα καθαρά αντρικό άθλημα. Είναι δύσκολο, γιατί συνδυάζει το νερό με την μπάλα. Δεν είναι εύκολο να επιπλέεις, να αλλάζεις τη βαρύτητα και να σημαδεύεις με δύναμη. Βέβαια, όλα τα καταφέρνεις με σκληρή προπόνηση και γυμναστήριο».

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

«Σίγουρα ο αθλητισμός χτίζει το χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Το συγκεκριμένο άθλημα μας έχει πειθαρχήσει. Μας έχει κάνει πιο δυνατές. Ανταγωνιστικές. Μας έχει πλάσει μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα από αυτήν που ίσως να είχαμε αν δεν είχαμε ασχοληθεί με το πόλο. Δεν θα ήμασταν οι ίδιες αν είχαμε ασχοληθεί π.χ. με το μπαλέτο».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

«Εμείς τον Γιώργο Μορφέση, προπονητή της Εθνικής, τον γνωρίσαμε μέσω της γυναικείας ομάδας πέρυσι. Ήρθαμε, όμως, πιο κοντά το καλοκαίρι που πέρασε, με την πρώτη δίμηνη προετοιμασία που κάναμε στη Ρωσία και μετά με το τουρνουά στην Αυστραλία. Στην αρχή που δεν τον ξέραμε είχαμε την άποψη ότι ήταν αυστηρός, ότι δεν έκανε πλάκα. Μετά ήρθαμε πιο κοντά. Τον γνωρίσαμε και μας γνώρισε καλύτερα. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες. Σε συνδυασμό με τον Στέφανο Λέανδρο που συνεργάστηκαν φέτος ήταν ένα πάρα πολύ καλό δίδυμο, το οποίο τελικά πέτυχε και πήγαμε πολύ καλά». 

Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ο αθλητισμός προβάλει έναν άλλο τρόπο ζωής. Σε κάνει από τη μία να ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα και τα προβλήματα, αλλά σου δίνει και μια ξεχωριστή ευχαρίστηση. Μαθαίνεις να έχεις στόχους. Να έχεις όραμα. Θες να πετύχεις και επιμένεις. Θα μπορούσαμε να ταυτίσουμε μια κοινότητα όπως τη ΣΤΡΟΦΗ με την ομάδα. Και στα δύο πάντα η αρχή είναι δύσκολη. Μέχρι να ενταχθείς και να ξεκινήσεις. Με επιμονή και υπομονή, όμως, πάντα καταφέρνεις να κερδίσεις».  

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΡΦΕΣΗ

«Τα κορίτσια της εθνικής νεανίδων τα γνώρισα το καλοκαίρι περισσότερο, γιατί είμαι πιο πολλά χρόνια με τα κορίτσια της εθνικής γυναικών. Ήξερα βέβαια ότι ήταν παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο, αφού ήταν και στην Εθνική. Όσο περνάει ο καιρός γνωριζόμαστε καλύτερα και έχουμε τους ίδιους στόχους και αγωνίες για το ερχόμενο Πανευρωπαϊκό το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο τον Δεκέμβριο.

Είμαι πολύ περήφανος, γιατί έχουμε επιτυχίες τόσο με την ομάδα των γυναικών όσο και των νεανίδων, κάτι που κάνει γνωστό το άθλημα μας στο ευρύ κοινό. Είμαι περήφανος και για την πατρίδα μας. Είναι μεγάλη τιμή που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια να βλέπεις τη σημαία της χώρα σου να ανεβαίνει στον υψηλότερο ιστό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Νομίζω ότι αυτό μας γεμίζει κουράγιο να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε όλο και περισσότερο να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η ομάδα πρέπει να είναι μια οικογένεια. Έχει αξίες που πρέπει να τις σέβονται όλα τα μέλη. Τους κανόνες τους βάζει πάντα ο προπονητής και πρέπει τα μέλη να συνεργάζονται όσο το δυνατόν καλύτερα. Να δουλεύουν σκληρά για το συμφέρον της ομάδας. Σίγουρα υπάρχουν και κόντρες, όπως σε όλες τις οικογένειες, αλλά πάντα με το σκεπτικό της επίτευξης των στόχων της ομάδας. Νομίζω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα αυστηρός. Ίσα ίσα κάποιες στιγμές θα μπορούσα να είμαι πιο αυστηρός. Όπου χρειάζεται πιέζω καταστάσεις, γιατί θεωρώ ότι είναι κρίμα αθλητές που έχουν δυνατότητες να μην τις δείχνουν και να επαναπαύονται χωρίς να θέλουν να γίνουν καλύτεροι κάθε φορά. Αυτό που εισπράττω από τις κοπέλες, είναι εμπιστοσύνη. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να εισπράξει ένας προπονητής. Είναι προτιμότερο να σε εμπιστεύονται για αυτό που κάνεις και προσπαθείς, παρά να σε αγαπούν.    

Αυτό που μπορώ να πω σε όσους θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους, είναι να στηριχτούν στην ομαδική δουλειά. Είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσουν ψηλά και να δημιουργήσουν. Νομίζω ότι οι Έλληνες αξίζουμε πολλά περισσότερα από αυτά που λέγονται για εμάς τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε και να συνεργαστούμε και να είμαστε αποδοτικοί κάτω από καταστάσεις πίεσης όπως ένα πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και σαν κοινωνία, αφού ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της κοινωνία μας. Με την ομαδική δουλειά, την προσπάθεια, το όραμα και το συναίσθημα μπορούμε να συνεργαστούμε και να έχουμε αποτελέσματα σαν και αυτά που έχουμε με τις ομάδες του πόλο».

 

«Μια πολύ διαφορετική εκπομπή με δύο πολύ ώριμα κορίτσια. Ωραία εμπειρία να παίρνουμε συνέντευξη από κορίτσια μικρότερα σε ηλικία από εμάς! Γεμάτες όρεξη για ζωή, μετέφεραν θετικά μηνύματα και στιγμές γεμάτες για ζωή». Χριστίνα, μέλος ραδιοφωνικής ομάδας  

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 26/2/2024
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ : Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ με ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
"Αυτός ο δρόμος"
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
25α Γενέθλια του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
25α Γενέθλια του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr