Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στην πολιτιστική εβδομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δ. Αγ. Παρασκευής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου οργανώνει βραδιές τέχνης στον δροσερό κήπο του Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ 10ΗΜΕΡΟΥ «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ» 2013


ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7/2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ + 1 αγαπημένο βιβλίο

με τον Μίμη Πλέσσα

Μία ξεχωριστή συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα και τους ερμηνευτές του Σπύρο Κλείσσα και Fide Koksal.

Ο Μίμης Πλέσσας και ο δεξιοτέχνης του Νάσσος Σωπύλης διαλέγουν τραγούδια με ιδιαίτερη φροντίδα από το πλούσιο ρεπερτόριο τους. Φροντίζουν να υπάρχουν οι μεγάλες επιτυχίες από το κάθε είδος μουσικής που εκφράζει τον σπουδαίο έλληνα συνθέτη για τους τομείς που υπηρετεί από το 1939 μέχρι σήμερα. Το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο που χαρακτηρίζει την κάθε τους εμφάνιση υπόσχεται μία μοναδική βραδιά.

 

ΤΡΙΤΗ 2/7/2013

ΘΕΑΤΡΟ

Αφιέρωμα στον ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

   Η Δημοτική Βιβλιοθήκη τιμάει τη μνήμη του αρχιμάστορα του νεοελληνικού θεάτρου, που για μισό αιώνα «ζωγράφισε» το ανθρώπινο τοπίο της μεταπολεμικής Ελλάδας με κοινωνικό προβληματισμό, ευαισθησία και χιούμορ. Το θέατρο ΣΤΟΑ ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, με τον οποίο συνδέεται και το ξεκίνημά του, στην Κοκκινιά, το 1969.

 
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο ιδρυτής της «Στοάς» στου Ζωγράφου Θανάσης Παπαγεωργίου θ’ αναφερθεί κυρίως στο θεατρικό «σύμπαν» του («Η αυλή των θαυμάτων», «Παραμύθι χωρίς όνομα», κ.α.)

Η ηθοποιός Εύα Καμινάρη θα μιλήσει για τα σενάριά του ενώ θα προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες του («Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ο δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, κ.α.)

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Τραγούδια από τον  κύκλο «Μαουτχάουζεν», τη «Γειτονιά των αγγέλων», «Το μεγάλο μας τσίρκο», σε μουσική Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, ερμηνεύουν οι Εύα Καμινάρη, Χρήστος Κάλοου. Στο πιάνο ο Γιώργος Αρσενίδης.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

   Το σατιρικό μονόλογο του Καμπανέλλη «Ο επικήδειος»,  που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες  επιτυχίες του, ερμηνεύει απολαυστικά ο πρώτος διδάξας Θανάσης Παπαγεωργίου.

    

ΤΕΤΑΡΤΗ   3/7/2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ + 1 αγαπημένο βιβλίο

Η ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ “ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ” ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ  ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, την Ευτυχία Μητρίτσα και την Μαρία Παπαγεωργίου, σε μία μουσική σκυταλοδρομία. Στήνουν  ένα μουσικό δρώμενο, όπου οι ίδιοι παράγουν τον ήχο (πιάνο, αρμόνια, κιθάρες, ακορντεόν, τζουράδες, μεταλλόφωνα, κρουστά) και τραγουδούν. Προτείνουν τραγούδια τους, διασκευάζουν τραγούδια άλλων που αγαπούν, μπερδεύουν γλυκά εποχές και ήχους.

 

ΠΕΜΠΤΗ   4/7/2013

ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

 Άγονη γραμμή

«Καλά ξεμπερδέματα» του Άντον Τσέχωφ

Πέντε κωμικά διηγήματα του Ρώσου μετρ από νεανική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Εργένης γυρίζοντας σπίτι του  βρίσκει μέσα ένα...φέρετρο. Παπάς μπερδεύει τα ονόματα δεήσεων υπέρ υγείας και αναπαύσεως που του φέρνουν δυο γυναικούλες. Απόστρατος αξιωματικός πολυλογάς κάνει... αρμένικη βίζιτα. Σ’ ένα μνημόσυνο στο οποίο ένεκα αυστηρής χήρας απαγορεύεται το πιοτό, θα μεθύσουν αναπάντεχα όλοι. Παρόλα αυτά η ζωή είναι όμορφη. Τρείς ταλαντούχοι ηθοποιοί Μαρία Θρασυβουλίδη, Πηνελόπη Τσούτσουβα, Μιχάλης Φραγκιαδάκης γοητεύουν με τις συνεχείς «μεταμορφώσεις» τους έχοντας κάνει από κοινού διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, φωτισμούς.    

                

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7/2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ + 1 αγαπημένο βιβλίο

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ       «Τα πρόσωπα του έρωτα»

Αφιέρωμα στο ελληνικό κι αγγλόφωνο ερωτικό τραγούδι. Τρυφερή και εκρηκτική, η μοναδική Έλλη μάς ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε, μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, με  τραγούδια του Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν, Βαν Μόρισον αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Σταμάτη Κραουνάκη, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Στάμου Σέμση κ.ά.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7/2013

ΘΕΑΤΡΟ

«Πλάτες μέσα στα σκουπίδια» του Κίμωνα Ρηγόπουλου

Σπονδυλωτό έργο που σκιαγραφεί και σατιρίζει το μνημονιακό αβίωτο βίο του Έλληνα βάζοντας «πλάτες» για αφύπνιση του θεατή. Με σκηνικό φόντο έναν κάδο σκουπιδιών παρελαύνουν άνθρωποι ζαλισμένοι, μεταλλαγμένοι, κυνικοί, ευαίσθητοι, απολυμένοι, φευγάτοι, τρυφεροί. Πέντε ηθοποιοί σε πολλαπλούς ρόλους και ποικίλες μεταμορφώσεις. Έλενα Αρβανίτη, Βασίλης Βλάχος, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Μωρόγιαννης, Τζένη Σκαρλάτου. Η σκηνοθεσία είναι του συγγραφέα.   

 
ΚΥΡΙΑΚΗ  7/7/2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ + 1 αγαπημένο βιβλίο

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

“Τσαλακωμένες μέρες”

Τα Υπόγεια Ρεύματα στις “Τσαλακωμένες Μέρες” που βιώνουμε, κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα παλαιότερα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους.

 Ηλεκτρικός στίχος και λυρικός ήχος, άγριο συναίσθημα, σε μια παράσταση ταξίδι στο χρόνο, ακόμα κι αν αυτός δεν υπάρχει…

 Γρηγόρης Κλιούμης (κιθάρα – τραγούδι), Κώστας Παρίσσης (κιθάρα –τραγούδι),  Νίκος Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και  Τάσος Πέππας (τύμπανα).

 

Ε Κ Θ Ε Σ Η

o       Έκθεση φωτογραφίας της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

               «Συναισθήματα: Φωτοϊστορία μιας ημέρας από τη ζωή στη                  

                θεραπευτική κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ».

o       Έκθεση φωτογραφίας των ομάδων συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.)

                «Στρέφοντας το βλέμμα από τον εγκλεισμό στην ευκαιρία»

o       Έκθεση εικαστικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ Στροφή

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Πέτρο Τουφεξή. Η επεξεργασία και η εκτύπωση των φωτογραφιών έγιναν με ερασιτεχνικά μέσα και με την καλή διάθεση των γονιών – εθελοντών του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

 

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. Παρέχει συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση.

 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης 8.00μ.μ. έως 11.00,

καθημερινά σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων





Επισκεφθείτε το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου

 

Tο Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό, κάθε απόγευμα από τις 8.00μ.μ.

σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του πολιτιστικού 10ήμερου.


Σας προσκαλούμε,  να γνωρίσετε την οικία – εργαστήριο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου. Οργανωμένες Ξεναγήσεις θα σας δώσουν το ερέθισμα να ανακαλύψετε τη διαδρομή και το έργο του,  μέσα στο περιβάλλον και την εξελικτική πορεία της σύγχρονης ευρωπαϊκής και νεοελληνικής ζωγραφικής.

Παράλληλα, θα εκτεθούν παιδικά έργα ζωγραφικής επιλεγμένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολούθησαν μαθητές  κατά τη σχολική περίοδο 2012 – 2013, στον κήπο του Μουσείου.

 

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 26/2/2024
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ : Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ με ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
"Αυτός ο δρόμος"
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο E.Y.R.O. (European Youth Remote Orchestra)!
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ "Στην Κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη"
Στιγμιότυπα από την χειμερινή εκδρομή των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στα Γρεβενά
Στιγμιότυπα από την χειμερινή εκδρομή των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στα Γρεβενά
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr