Αρχική Σελίδα : Νέα : Τα Νέα μας
Γκολ στη φτώχια

  

Μια μπάλα για μια καλύτερη ζωή

Αναχωρεί η αποστολή της ελληνικής ομάδας αστέγων για το Σαντιάγκο της Χιλής, προκειμένου να συμμετάσχει στο 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. 64 εθνικές ομάδες -γυναικείες και ανδρικές- από 49 χώρες συνολικά θα δώσουν το παρών σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό μα πρωτίστως κοινωνικό γεγονός, στόχος του οποίου είναι η ενεργοποίηση, μέσα από τον αθλητισμό, συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
 
Ο Ραφαήλ και ο Στέργιος από το Βόλο, ο Αλέξανδρος και ο Σπύρος. Ο Σέργιος και ο Θεοτόκης, ο άλλος Αλέξανδρος, ο Νίκος από τη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσσερις τελευταίοι είναι και στο δίκτυο πωλητών του περιοδικού δρόμου «σχεδία».
Είναι οι οκτώ συνάνθρωποί μας που συνθέτουν την ξεχωριστή εκείνη παρέα, την ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Άστεγων, που στο τέλος της εβδομάδας αναχωρεί για ένα ταξίδι ζωής, στην άλλη άκρη του πλανήτη.
Για την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, συγκεκριμένα, όπου αυτή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου «γίνεται η σέντρα» του 12ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 64 ομάδες από 49 συνολικά χώρες. Από την Ινδονησία μέχρι το Περού, από την Γερμανία μέχρι τη Ζάμπια, από την Καμπότζη μέχρι την «πλούσια» Σουηδία, ο στόχος όλων είναι ένας: να φορτώσουμε όλοι μαζί με πολλά γκολ τα δίχτυα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει αυτή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την μεθεπόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου. Το Σάββατο θα γίνει η κλήρωση των ομίλων, οπότε και θα μάθουμε και αντιπάλους της ομάδας μας στην πρώτη φάση των αγώνων. Της έναρξης των αγώνων θα προηγηθεί μια μεγάλη παρέλαση όλων των αποστολών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής. Αυτή η τεράστια βόλτα όλων των παιδιών από όλο τον πλανήτη ενωμένων, να φωνάζουν και να τραγουδούν την παρουσία τους όχι στη Χιλή, αλλά στη ζωή την ίδια είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές του τουρνουά.
Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του διαδικτύου (από τον επίσημο ιστότοπο της διοργάνωσης, www.homelessworldcup.org).
Προπονητής της ομάδας είναι ένας πρώην παίκτης της. Ο Γιάννης Κώτσος συμμετείχε ως αθλητής στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που είχε φιλοξενηθεί το 2009 στο Μιλάνο. Τους τελευταίους μήνες έχει αναλάβει και χρέη προπονητή! Ο Γιάννης είναι -κι αυτός- στο δίκτυο των πωλητών της «σχεδίας».
Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αράπογλου, ο οποίος είναι –μεταξύ άλλων- και μέλος του δικτύου υποστήριξης των πωλητών του ελληνικού περιοδικού δρόμου.
Αυτό το ταξίδι ζωής γίνεται πραγματικότητα για τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων χάρη στο Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή).
Αρωγός και συμπαίκτης σε αυτή την προσπάθεια από το ξεκίνημα –το 2007 που συμμετείχε για πρώτη φορά η Εθνική Αστέγων σε αυτό το θεσμό- η Interamerican, που παρέχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε όλη την αποστολή.
Η ΟΠΑΠ είναι αυτή που «ντύνει» φέτος όλη την ομάδα. Ο Οργανισμός φρόντισε για τις επίσημες εμφανίσεις και το λοιπό αθλητικό υλικό όλης της αποστολής.
Εθνική Αστέγων γεια σου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες: Περιοδικό Δρόμου "σχεδία" / καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια»
Φράγκων 24, 546 25 Θεσσαλονίκη
Φαβιέρου 24-26, 104 38 Αθήνα
Τ: 2313 013605, 213 0231220
f: shedia.streetaper
tw: _shedia

 

Bookmark and Share
Τα Νέα μας
 
Καθαρές διακοπές για μένα σημαίνει...
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ "Μπορείς αλλά Όχι Μόνος" από τη Ζάκυνθο
Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών - Όταν οι απόβλητοι του εκπαιδευτικού συστήματος ξαναγυρίζουν στα θρανία
Οι σύλλογοι εργαζομένων θεραπείας και πρόληψης για τη "Γιορτή κάνναβης"
Πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι
Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται
1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας
Γκολ στη φτώχια
"Μαγειρικές εντός" από τον Ηλία Μαμαλάκη και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη Μυτιλήνη
Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ οδηγείται στην φυλακή
4η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ
Σύλλογος Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ σε δράση!
Πρόσκλση σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού αναλαμβάνουν τη συντήρηση έργων τέχνης
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Κοινότητας στα Καμένα Βούρλα
Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Κοινότητας στα Καμένα Βούρλα
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr