Αρχική Σελίδα : Νέα : Τα Νέα μας
Τα ναρκωτικά αλλάζουν στέκι
του Γιάννη Φώσκολου στο www.ethnos.gr, στις 17/1/12

Στον αποκλεισμό της 3ης Σεπτεμβρίου προχωρούν αύριο κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων διαμαρτυρόμενοι για την έκρηξη διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στην περιοχή τους.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο καταστηματάρχες και κάτοικοι γύρω από την οδό Μάρνη στο κέντρο της Αθήνας αντιδρώντας στην υποβάθμιση της περιοχής τους, που έχει μετατραπεί σε πιάτσα εμπορίου και χρήσης ναρκωτικών.

Οπως καταγγέλλουν, η πιάτσα που «ενδημούσε» στην οδό Τοσίτσα, ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, «σκουπίστηκε» κάτω από την Πατησίων, με αποτέλεσμα η Μάρνη, όπως επίσης οι γύρω δρόμοι και τα στενά -3ης Σεπτεμβρίου, Στουρνάρη, Αβέρωφ, Πολυτεχνείου, Μακεδονίας κ.λπ.- μέχρι την πλατεία Λαυρίου να έχουν γίνει εδώ κι αρκετές μέρες το νέο στέκι της πρέζας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κρίση, έχει σχεδόν νεκρώσει την αγορά. Γι' αυτό και οι άνθρωποι που δουλεύουν ή ζουν στη γειτονιά έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας αύριο στις τρεις το μεσημέρι την 3ης Σεπτεμβρίου.

«Νιώθουμε ανασφαλείς και ψυχικά κουρασμένοι. Θέλουμε να δουλέψουμε και δεν μπορούμε», σημειώνει ο Γιώργος Μαλαχίας, που διατηρεί κατάστημα με ηλεκτρονικά στην περιοχή. Οπως ο ίδιος λέει, η διακίνηση και χρήση γίνεται από Ελληνες και αλλοδαπούς σε δημόσια θέα, ενώ κάποιοι κάνουν και την ανάγκη τους στον δρόμο, με αποτέλεσμα να επικρατεί εικόνα εξαθλίωσης. «Εχουν ξεκινήσει οι μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε μαγαζάτορες, κατοίκους και τοξικομανείς, τους οποίους η αστυνομία διώχνει, τους μαζεύει με κλούβες και σε δύο ώρες είναι πάλι εδώ», προσθέτει ο ίδιος.

«Χαμένες ψυχές»
Αντίστοιχη εικόνα μεταφέρει και ο Κώστας Τανισκίδης, που διατηρεί κάβα. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πρόβλημα της αστυνομίας, αλλά θέμα της πολιτείας, που πρέπει να βρει έναν χώρο να τους στεγάσει, να τους κρατά καθαρούς, να τους δώσει ένα πιάτο φαΐ. Δεν είναι δυνατόν να περιφέρονται σαν χαμένες ψυχές στο κέντρο πρωί - βράδυ, να κάνουν χρήση στους δρόμους και να μην πατάει άνθρωπος μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Υπάρχουν πελάτες που μένουν δίπλα στην κάβα και φοβούνται να κατέβουν να ψωνίσουν. Τα ξενοδοχεία έχουν καταστραφεί. ». Τις προάλλες δύο άνδρες έκλεψαν δύο σοκολάτες από την κάβα του με την απειλή μαχαιριού...

«Η πιάτσα της Τοσίτσα σπρώχθηκε κάτω από την Πατησίων. Από νωρίς το πρωί η γειτονιά γεμίζει με τοξικομανείς. Γίνεται εμπόριο και χρήση παντού, στην Πολυτεχνείου, την 3ης Σεπτεμβρίου, τη Μάρνη», λέει ο 34χρονος Τάσος Μπόκος, υπάλληλος καταστήματος. «Οι άνθρωποι αυτοί γίνονται μπαλάκι από την αστυνομία. Τους διώχνει από τη μια γωνία στην άλλη».

Γ. Μαλαχίας
Κουραστήκαμε!

«Νιώθουμε ανασφαλείς και ψυχικά κουρασμένοι. Εγώ σκοπεύω να καταθέσω υπόμνημα στις αρμόδιες αρχές ζητώντας άρση των φορολογικών μου και άλλων συναφών υποχρεώσεων. Δεν γίνεται να πληρώνω κανονικά ΦΠΑ, χαρτόσημα, δημοτικά τέλη και να μην έχω στοιχειώδη ασφάλεια και υγειονομική προστασία», λέει ο Γ. Μαλαχίας, καταστηματάρχης στην περιοχή. 

 

Και η άλλη πρόταση απο το ΚΕΘΕΑ

Bookmark and Share
Τα Νέα μας
 
Καθαρές διακοπές για μένα σημαίνει...
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ "Μπορείς αλλά Όχι Μόνος" από τη Ζάκυνθο
Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών - Όταν οι απόβλητοι του εκπαιδευτικού συστήματος ξαναγυρίζουν στα θρανία
Οι σύλλογοι εργαζομένων θεραπείας και πρόληψης για τη "Γιορτή κάνναβης"
Πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι
Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται
1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας
Γκολ στη φτώχια
"Μαγειρικές εντός" από τον Ηλία Μαμαλάκη και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη Μυτιλήνη
Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ οδηγείται στην φυλακή
4η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ
Σύλλογος Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ σε δράση!
Πρόσκλση σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού αναλαμβάνουν τη συντήρηση έργων τέχνης
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Ιστιοπλοϊκό Τριήμερο  Σεπτέμβριος 2010
Ιστιοπλοϊκό Τριήμερο Σεπτέμβριος 2010
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr