Αρχική Σελίδα : Νέα : Τα Νέα μας
Συναυλία από το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

  30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
“Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ”

ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ,  η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ με τους ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ
και ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ
τραγουδούν για το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ


Με κεντρικό μήνυμα «Η δύναμη ν’ αλλάζεις», το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ πραγματοποιεί συναυλία την Τρίτη 18 Ιουνίου στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας, με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

Με την ανθρωπιά, την αλήθεια, τη δημιουργία, την αλληλεγγύη και την πίστη… για έναν κόσμο που ευχόμαστε να ζήσουμε… βρίσκουμε τη δύναμη να αλλάζουμε πρώτα τον εαυτό μας μέσα στην κοινωνία και για την ίδια την κοινωνία.
Ένα τέτοιο κίνημα αποτελεί το μοντέλο της θεραπευτικής κοινότητας, που από τη γέννησή της πριν από 30 χρόνια στην Ελλάδα επεδίωξε την αλλαγή στον τρόπο παρέμβασης του συστήματος υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Η αυτοδιαχείριση, η αυτοβοήθεια και η αλληλεγγύη (βασικά στοιχεία λειτουργίας) αποτελούν το κατάλληλο έδαφος για την ατομική αλλαγή και την ανάπτυξη κοινωνικής δράσης.
9 χρόνια ζωής συμπλήρωσε το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο. Σε ένα ασφαλές και «καθαρό» από ουσίες περιβάλλον, προσφέρονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής πολύπλευρες υπηρεσίες σε έφηβους και ενήλικες χρήστες ουσιών (και τις οικογένειές τους) για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτήσεων στην τοπική κοινωνία και σε στενή συνεργασία μαζί της.
Με όχημα τη μουσική  το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ επιχειρεί να «ενώσει χρόνους, τόπους κι ανθρώπους, να ζεστάνει, να αφυπνίσει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει και να λυτρώσει»..
Πιλότοι σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι ο προερχόμενος από την Κρήτη Μάνος Πυροβολάκης, ο βολιώτης Απόστολος Βαλαρούτσος και η επίσης βολιώτισσα Βασιλική Καρακώστα συνοδευόμενη από τους Δαίμονες των Εγχόρδων, καλλιτέχνες, που ο καθένας με τον τρόπο του, καταφέρνουν να χρωματίζουν τους ήχους και τις φράσεις τους, αγγίζοντας τις ψυχές μας.

Ο Μάνος Πυροβολάκης, με σημαντική διαδρομή στο ενεργητικό του και 4 άλμπουμ (Κινούμενα Σχέδια, Το Χαμόγελό σου, Όλα για όλα, Στον Έρωτα δεν Υπάρχει Νικητής)  ξεχώρισε στο ευρύ κοινό ως ο «σύγχρονος λυράρης», που κατάφερε μέσα από τις σύγχρονες pop – rock συνθέσεις του, να ενσωματώσει στοιχεία της κρητικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς τόσο δισκογραφικά όσο και σε μεμονωμένες εμφανίσεις με καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Βασίλης Σκουλάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Χατζηνάσιος κ.α., ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου και ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.  Τον Ιούλιο του 2012 ο Μάνος και η μπάντα του εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Sommerfestival της Στουτγκάρδης, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ World μουσικής της Ευρώπης. Μαζί με την μπάντα του, παρουσιάζει ένα πολύπτυχο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές όπου τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία του συναντούν την παράδοση. Το μοναδικό ηχόχρωμα της κρητικής λύρας συνδυάζεται πότε με τον ήχο μίας ηλεκτρικής pop – rock μπάντας και πότε με μία πιο ακουστική διάθεση δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο μεσογειακό ήχο.

Η βολιώτισσα Βασιλική Καρακώστα ξεκίνησε από 15 ετών με παραδοσιακές ορχήστρες, όπως η “Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας”. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και φωνητική με υποτροφία στο ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου Όπως λέει η ίδια «η καλύτερή μου σπουδή όμως, ήταν να ακούω τον παππού μου να τραγουδά και να με συμβουλεύει να χρωματίζω  τις φράσεις». Στη δωδεκαετή πορεία της έχει συνεργαστεί με επιφανείς συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Σπανός, Κώστας Λειβαδάς, καθώς επίσης και με δημοφιλείς δεξιοτέχνες και ερμηνευτές όπως ο Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιάννης Κότσιρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τους Δαίμονες των ΕΓΧΟΡΔΩΝ Κωνσταντίνο και Λυδια Μπουντούνη. Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε " τα επικίνδυνα" έναν πρωτότυπο δίσκο που έχει ήδη αγαπηθεί!
Οι Δαίμονες των εγχόρδων είναι ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η Λυδία Μπουντούνη (συνθέτες και μουσικοί), οι οποίοι έχoυν δώσει συναυλίες σε Ελλάδα (Ηρώδειο, Μέγαρο κ.α.) και εξωτερικό και  έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες (Β. Μπουντούνης, Μ. Γλέζος, Π. Κούκος, Ν. Μαυρουδής, V. Aske nazy, Δ. Καταλειφός, A. Foster Akiko Koizumi, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ciccada κ.α.). Στο δίσκο «Τα Επικίδυνα» υπογράφουν τραγούδια σε μουσική και στίχους καθώς και δύο μελοποιήσεις ποιημάτων των Κ.Π. Καβάφη και Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Από το Βόλο είναι και ο Απόστολος Βαλαρούτσος, όπου  ξεκίνησε να παίζει με τοπικά μουσικά σχήματα σπουδάζοντας παράλληλα πιάνο και κιθάρα. Έχει συνεργαστεί ως κιθαρίστας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις με τραγουδιστές όπως τους Γ.Νταλάρα, Β.Παπακωνσταντίνου, Ε.Αρβανιτάκη, Ν.Πορτοκάλογλου κ.α. Το προηγούμενο καλοκαίρι έκανε κοινές συναυλίες του με τον Πάνο Μουζουράκη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ και για θέατρο ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ερμηνευτές όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας(«Στο αφιερώνω») και ο Γιάννης Χαρούλης(«Τριανταφυλλάκι»). Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της βολιώτικης ορχήστρας «Εστουδιαντίνα» και των «Βeatles Live Tribute Band»
Το «Μετά ξύπνησα» είναι το πρώτο δείγμα της ολοκληρωμένης προσωπικής δισκογραφικής του δουλειάς που έχει ετοιμάσει, με τραγούδια δικά του και φιλικές συμμετοχές αξιόλογων ερμηνευτών.

Μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, φροντισμένη από καταξιωμένους και ταλαντούχους δημιουργούς και ερμηνευτές, που θα μας ταξιδέψει, θα ομορφύνει τη νύχτα μας και θα μας αφυπνίσει, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η κοινωνική αλληλεγγύη είναι δείγμα πολιτισμού και ανθρωπισμού. Σημασία έχει να βρίσκεις τη δύναμη να αλλάζεις, να προχωράς και να συμπαρασύρεις και τους άλλους προς τα εμπρός. Όπως λέει και ο στίχος του τραγουδιού και σε πείσμα των σημερινών καιρών «γιατί ότι κι αν πάρουν εγώ έχω την ψυχή μου»……..
To Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Χορηγοί επικοινωνίας της συναυλίας είναι όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Εισιτήρια για τη συναυλία προπωλούνται στο δισκοπωλείο Classic, στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δίαυλος και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου στο Βόλο και Γράμματα στη Ν. Ιωνία.

πηγή

Bookmark and Share
Τα Νέα μας
 
Καθαρές διακοπές για μένα σημαίνει...
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ "Μπορείς αλλά Όχι Μόνος" από τη Ζάκυνθο
Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών - Όταν οι απόβλητοι του εκπαιδευτικού συστήματος ξαναγυρίζουν στα θρανία
Οι σύλλογοι εργαζομένων θεραπείας και πρόληψης για τη "Γιορτή κάνναβης"
Πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι
Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται
1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας
Γκολ στη φτώχια
"Μαγειρικές εντός" από τον Ηλία Μαμαλάκη και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη Μυτιλήνη
Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ οδηγείται στην φυλακή
4η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ
Σύλλογος Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ σε δράση!
Πρόσκλση σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού αναλαμβάνουν τη συντήρηση έργων τέχνης
Η ραδιοφωνική δραστηριότητα της θεραπευτικής κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Η ραδιοφωνική δραστηριότητα της θεραπευτικής κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Φωτογραφικό υλικό από την μουσική εκδήλωση της Πέμπτης 5/7/12 στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
Φωτογραφικό υλικό από την μουσική εκδήλωση της Πέμπτης 5/7/12 στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr