Αρχική Σελίδα : Νέα : Τα Νέα μας
Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΆ ΑΛΛΑΖΕΙΣ: Ανοικτές εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Δελτία Τύπου

14.6.2013

Aνοικτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ το επόμενο διάστημα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών του 2013 (26 Ιουνίου). Συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, το ΚΕΘΕΑ πλαισιώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη τη χώρα με το σύνθημα «Η δύναμη ν’αλλάζεις», επιδιώκοντας να διαδώσει το μήνυμα ότι για την εξάρτηση υπάρχει θεραπεία, αρκεί να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των εξαρτημένων σε αυτήν.

Από τον  Έβρο έως την Κρήτη τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ  δίνουν το «παρών» σε περισσότερες από 15 πόλεις με εκδηλώσεις,  ενημερωτικά περίπτερα, διανομή ενημερωτικού υλικού από πόρτα σε πόρτα και συνεργασίες με άλλους τοπικούς φορείς. Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν δράσεις  προσέγγισης χρηστών στο δρόμο αλλά και ειδικές παρεμβάσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου λειτουργούν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Ακολουθεί πρόγραμμα των βασικότερων εκδηλώσεων ανά πόλη. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο. 

ΑΘΗΝΑ

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, 25-27/6/2013 

Το  ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και  το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρουσιάζουν εκθέσεις,  στήνουν διαδραστικά  εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, οργανώνουν δρώμενα και ενημερώνουν για τις ανάγκες της κοινωνίας για απεξάρτηση και επανένταξη την εποχή της κρίσης.  Ώρες λειτουργίας: 6μμ -12 τα μεσάνυχτα και (μόνο για τις 26/6) και το πρωί 11πμ-1μμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» συναυλία για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ και του 18ΑΝΩ με την αφιλοκερδή συμμετοχή των: Θανάση Αλευρά, Ηρώ, Θέμη Καραμουρατίδη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Φιλοθέη Μωρίκη, Onirama, Τάνια Τσανακλίδου και Μιχάλης Χατζηγιάννης και συγκροτήματα των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και 18ΑΝΩ. Ώρα έναρξης: 9μμ. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Δείτε επίσης τα δελτία Τύπου για τις εκδηλώσεις της Αθήνας:
Τριήμερο ανοικτών εκδηλώσεων από το ΚΕΘΕΑ στην «Τεχνόπολις» 25-27 Ιουνίου
Συναυλία για την απεξάρτηση στο Γκάζι

ΙΛΙΟΝ

Πάρκο  Αντώνη Τρίτση,  26-28/6/2013

Το  ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Φαέθων και τους Δήμους Ιλίου, Αγ. Αναργύρων και Πετρούπολης , πραγματοποιούν τριήμερες  εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν ενημερωτικά περίπτερα, εκθέσεις (φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.ά.), παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές εντός…» και  διανομή ενημερωτικού υλικού. Ώρες λειτουργίας: 5μμ-11μμ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πλατειά Λαού, Κερατσίνι, 2-4/7/2013  

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις με την Κινητή του Μονάδα Ενημέρωσης. Θα  λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο, θα γίνει συντήρηση της παιδικής χαράς της Πλατείας από τα μέλη της Μονάδας Έγκαιρης και Κοινοτικής Παρέμβασης και θα διοργανωθούν διαδραστικά παιχνίδια. Ώρες λειτουργίας: 11πμ-8μμ.  

ΘΗΒΑ

Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Θήβας, 26/6/2013             

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης με έκθεση φωτογραφίας των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θηβών και ενημερωτικό περίπτερο.  Σε συνεργασία με το Δήμου Θήβας.  Ώρες λειτουργίας: 5μμ-10μμ.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης  ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, 21/6/2013          

Εκδήλωση για την παράδοση  από το  Δήμο Λιβαδειάς του κτηρίου όπου θα στεγάζεται το νέο Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Στο χώρο θα λειτουργεί  έκθεση φωτογραφίας που αφορά την καθημερινή λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.            Σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδειάς. Ώρες εκδήλωσης: 6μμ -10μμ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας , 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και την υποστήριξη  της ΜΚΟ PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), καθώς  και άλλων θεραπευτικών προγραμμάτων και φορέων της πόλης, διοργανώνει μουσικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μεγάλους και παιδιά, με  μουσικά συγκροτήματα, έκθεση φωτογραφίας και θεατρικό δρώμενο από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ, κλόουν για παιδιά, ξυλοπόδαρους κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται ρούχα και παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν σε ΜΚΟ.  Ώρες εκδήλωσης : 7μμ – 12μμ.

Κάστρα ¶νω Πόλης, Βυζαντινά Τείχη, Πλατεία Πολυδώρου (μεσαία πορτάρα), 27-28-29/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και με τη συμμετοχή του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, της  ΜΚΟ PRAKSIS  και άλλων θεραπευτικών προγραμμάτων και φορέων της πόλης, διοργανώνει τριήμερο μουσικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ για μεγάλους και παιδιά. Το τριήμερο θα περιλαμβάνει συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων και της Rock Band του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ, έκθεση φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ, εργαστήρι κεραμικής για παιδιά κ.ά.  Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα συλλέγονται φάρμακα για το έργο της ΜΚΟ PRAKSIS. Ώρες εκδήλωσης: 7:30μμ – 12μμ.

ΛΑΡΙΣΑ

Πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο Λάρισας,  1/7/2013  

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τη συνεργασία του Συλλόγου Οικογένειάς του, διοργανώνει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης και του ΤΕΙ Λάρισας.   Ώρα έναρξης: 8.30μμ.

ΒΟΛΟΣ

Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου, 18/6/2013

Συναυλία με το Μάνο Πυροβολάκη, τον Απόστολο Βαλαρούτσο και τη Βασιλική Καρακώστα με τους Δαίμονες των εγχόρδων, για την ενίσχυση του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας το  ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ θα παρουσιάσει  μουσικοθεατρικό δρώμενο,  ενώ την προηγούμενη μέρα θα πραγματοποιήσει καθαρισμό του άλσους Ν. Ιωνίας που περιβάλλει το θέατρο. Ώρα έναρξης συναυλίας: 9.30μμ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Πλατεία Νικαίας, 24/6/2013

Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την υποστήριξη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου αναβίωση  του εθίμου του Κλήδονα. Συμμετέχουν  ο  Όμιλος Βρακοφόρων Νέας Γενιάς Στέλιου Παπαδάκη και οι μουσικοί Νικήτας Μαυρομανωλάκης, Γιάννης Μπολάκης, Ηρακλής Πρινιανάκης και Γιάννης Λουλάκης. Ώρα έναρξης: 7:30μμ.

ΧΑΝΙΑ 

Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 28/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων, διοργανώνει εκδήλωση με χορευτική παράσταση από τη Σχολή Χορού «Latin by Kostas & Eirini» και θεατρική παράσταση με τίτλο «Ζωές παράλληλες» από την ομάδα θεάτρου του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Ώρα έναρξης: 8.30 μμ.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Παραλιακός χώρος πίσω από το Δημαρχείο, 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας και του Δήμου Αγίου Νικολάου διαγωνισμό παραδοσιακής μαγειρικής με κριτές τους: Λευτέρη Λαζάρου, Ηλία Μαμαλάκη, Γιάννη Μάργαρη, Αντώνη Παναγιωτόπουλο, Νίκο Χατζηανέστη. Συγχρόνως θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μαγειρικές εντός» με συνταγές κρατούμενων μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και την επιμέλεια του Ηλία Μαμαλάκη. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο Ψαρογιώργης και τα συγκροτήματα  «Πέρα Μπάντα» και «Oxymoron». Ώρα έναρξης: 6μμ.

ΠΑΤΡΑ

Πλατεία  Ψηλών Αλωνιών, 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει  σπονδυλωτή διαδραστική εκδήλωση με happening ζωγραφικής,  μουσικό happening – συναυλία με τους «Minor Project», ενημερωτικό περίπτερο και ποδηλατικό γύρο στην πόλη, με τη συμμετοχή ποδηλατικών συλλόγων και μελών και φίλων του θεραπευτικού προγράμματος. ‘Ωρα έναρξης: 7μμ-11μμ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κάστρο Καλαμάτας, 29/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ διοργανώνει τις θερινές αποφοιτήσεις από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Ώρα έναρξης: 7:30 μμ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, έναντι κτηρίου Περιφέρειας Ηπείρου, 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης διοργανώνει ποδηλατικό γύρο της λίμνης. Τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Μαβίλη όπου θα γίνει  συναυλία με την αφιλοκερδή  συμμετοχή του τοπικού συγκροτήματος «Norma The Band» και θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας. Ώρα εκκίνησης: 7 μμ.

ΑΡΤΑ

Πλατεία Κρυστάλλη, παραπλεύρως υπεραστικών ΚΤΕΛ, 25/6/2013

Εγκαίνια του νέου Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με το Δήμος Αρταίων. Ώρα έναρξης: 7.30 μμ.

ΞΑΝΘΗ

Κεντρική πλατεία, 26/6/2013,

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ  διοργανώνουν  ποδηλατοδρομία στην πόλη της Ξάνθης. Θα διανεμηθούν γιλέκα ποδηλασία με το κεντρικό σύνθημα «Η δύναμη ν’ αλλάζεις»  και έντυπο υλικό.  Ώρες εκδήλωσης: 7μμ-9μμ.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πλατεία Σαπφούς, 26/1/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ διοργανώνει ποδηλατοδρομία σε συνεργασία με ομάδα πολιτών με αφετηρία την Πλατεία Σαπφούς. Ώρα έναρξης: 9 μμ.

 

Bookmark and Share
Τα Νέα μας
 
Καθαρές διακοπές για μένα σημαίνει...
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ "Μπορείς αλλά Όχι Μόνος" από τη Ζάκυνθο
Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών - Όταν οι απόβλητοι του εκπαιδευτικού συστήματος ξαναγυρίζουν στα θρανία
Οι σύλλογοι εργαζομένων θεραπείας και πρόληψης για τη "Γιορτή κάνναβης"
Πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι
Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται
1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας
Γκολ στη φτώχια
"Μαγειρικές εντός" από τον Ηλία Μαμαλάκη και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη Μυτιλήνη
Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ οδηγείται στην φυλακή
4η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ
Σύλλογος Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ σε δράση!
Πρόσκλση σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού αναλαμβάνουν τη συντήρηση έργων τέχνης
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Απόκριες στην Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ.
Απόκριες στην Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, ¶γιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr