Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι πάντα πολύ γλυκός, ανοιχτός, ιδιαίτερα επικοινωνιακός αφού και αυτή τη φορά όπως άλλωστε πάντα στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο αλλά και τότε που μας είχε επισκεφτεί στην Κοινότητα, μας απέδειξε, ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι να λειτουργείς με αγάπη σε ότι κάνεις, με ανοιχτό μυαλό.. να κυνηγάς τα όνειρα σου και να ζεις ελεύθερος.
Μας ταξίδεψε από τα πέρατα της Ανατολής στο κέντρο του σημερινού πολιτισμού, την Νέα Υόρκη. Επικρότησε και επαίνεσε την προσπάθεια και το έργο της Στροφής λέγοντας ότι αυτό που γίνεται δεν είναι τίποτε άλλο άλλο από ένα θαύμα. Είπε ότι ο Θεός του έδωσε μια κουτάλα για να γυρίσει τον κόσμο και ότι και εκείνος με την σειρά του, κουνώντας την σαν μαγικό ραβδί αποφάσισε να βάλει μέσα της ένα λιθαράκι για να βοηθήσει την προσπάθεια μας. Μας είπε ότι με την πίστη στον εαυτό του, έχει κατακτήσει πολλά πράγματα στη ζωή του, φθάνοντας μάλιστα να τραγουδήσει στο Μέγαρο Μουσικής..
Στο τέλος και μια και μας είχε ανοίξει την όρεξη και ήταν και μεσημέρι, δεν μπορούσε να μας μας αφήσει πεινασμένους. Έτσι λοιπόν μας χάρισε μια φοβερή συνταγή στριφτής και στριμμένης τυρόπιτας!!
Της περίφημης ΣΤΡΟΦΟΤΥΡΟΠΙΤΤΑΣ της οποίας την μυστική συνταγή αποκαλύπτουμε κατ’ αποκλειστικότητα μόνο σε εσάς τους φίλους μας!
ΣΥΝΤΑΓΗ
1 πακέτο φύλο κρούστας
350 γρ. Φέτα
2 φλιτζάνια του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο
2 ποτήρια γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το βούτυρο με το αλεύρι καλά μέχρι να σκουρύνει. Μετά ρίχνουμε το γάλα, τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Κόβουμε το φύλο κατά μήκος στην μέση, βάζουμε γέμιση στην άκρη κάθε φύλου και το τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί και περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι λάδι. Ψήνουμε για μια ώρα στους 180ΟC.
Και η ΣΤΡΟΦΟΤΥΡΟΠΙΤΤΑ μας είναι έτοιμη!!
ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ
Γρήγορα ελεύθεροι και ελευθερωμένοι, με ΚΑΛΉ ΟΡΕΞΗ για ζωή!!
από τον ΣΤΕΛΙΟ Μ.