Αρχική Σελίδα : Νέα : Τα Νέα μας
Τα Νέα μας
Ένα από τα συνθήματα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ είναι «στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη». Σήμερα, το Κοινωνικό Ωδείο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές του παραπάνω συνθήματος σε πράξη. Στην κυριακάτικη (10/2) εκπομπή της ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟΦΗ στο στούντιο της ΕΡΤ, πλάι στα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ βρέθηκαν ο Στάθης Δρογώσης (μουσικός και ένας εκ των οργανωτών του Κοινωνικού Ωδείου), ο Αλέξανδρος Κρητικός (καθηγητής στο Ωδείο) και ο Γιώργος Γκρίλλης (γονιός παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα στο Ωδείο και εθελοντής). Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί για την ιδέα του Κοινωνικού Ωδείου, την υλοποίηση της και τους μελλοντικούς στόχους όσων την έβαλαν σε εφαρμογή.
«Η αρχή είναι πάντα δύσκολη, αλλά με υπομονή και επιμονή βγαίνεις πάντα κερδισμένος». Η παραπάνω πρόταση αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια για τα παιδιά που εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, αλλά και για τα κορίτσια της εθνικής ομάδας νεανίδων του πόλο. Οι αδελφές Μπενέκου, μέλη της εθνικής που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αυστραλία μίλησαν στην ραδιοφωνική ομάδα της ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ για το τι μπορεί να πετύχει μια ομάδα ανθρώπων μέσα από επίμονη προσπάθεια και δουλειά, αλλά και για το τι τους έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ο αθλητισμός.
«Δεν έχω επαγγελματικές σχέσεις. Δεν ξέρω τι πάει να πει επαγγελματική σχέση. Ούτε εδώ ήρθα σαν επαγγελματίας». Μπορεί αυτές οι φράσεις του Νίκου Ζούδιαρη να μην ήταν οι πρώτες της συνέντευξης του στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ, ωστόσο από την πρώτη του λέξη έγινε κατανοητό ότι ήρθε να πει τις δικές του αλήθειες και να προσπαθήσει να «χτίσει σχέσεις ζωής» με τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και τους ακροατές του β΄ προγράμματος της ΕΡΤ. Διαβάστε στη συνέντευξη που ακολουθεί άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου τραγουδοποιού, τις απόψεις του για τις ανθρώπινες σχέσεις και λίγα λόγια για τη μεγάλη συναυλία που θα γίνει στις 29/1 για τα παιδιά των ειδικών σχολείων του Ιλίου.
Μπορεί το περιβάλλον μιας φυλακής να φαντάζει στα μάτια των «έξω» άγονο, ωστόσο με πολύ αγάπη, φροντίδα, κόπο και τύχη μπορεί να παράγει «ζουμερούς» καρπούς. Ένας από αυτούς, είναι η θεατρική ομάδα του δημοτικού σχολείου Αυλώνα, η οποία αποτελεί «το καμάρι των φυλακών». Εμπνευστές και δημιουργοί της ομάδας είναι ο Νίκος Αρμένης (Ν.Α.), Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου των Φυλακών Αυλώνα, και ο Στάθης Γράψας (Σ.Γ.), ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος του θεατρικού εργαστηρίου των φυλακών. Διαβάστε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που ακολουθεί πως δημιουργήθηκε η θεατρική ομάδα, ποιες δυσκολίες συνάντησε και τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής.
Kι όταν το σχολείο λειτουργεί μέσα στην Φυλακή; Κι όταν το θέατρο γίνεται τρόπος και μέσο έκφρασης ανήλικων κρατούμενων; Ο Νίκος Αρμένης, Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου των Φυλακών Αυλώνα και ο Στάθης Γράψας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, δημιουργός του θεατρικού εργαστηρίου των φυλακών, είναι οι επόεμενοι καλεσμένοι των παιδιών της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στην τελευταία ρ/φ εκπομπή του χρόνου την Κυριακή 30/12/12 στη 1.00 στο β' πρόγρμαμα της ΕΡΤ. Μην την χάσετε!
 
Τα Νέα μας
 
Καθαρές διακοπές για μένα σημαίνει...
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ "Μπορείς αλλά Όχι Μόνος" από τη Ζάκυνθο
Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών - Όταν οι απόβλητοι του εκπαιδευτικού συστήματος ξαναγυρίζουν στα θρανία
Οι σύλλογοι εργαζομένων θεραπείας και πρόληψης για τη "Γιορτή κάνναβης"
Πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι
Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται
1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας
Γκολ στη φτώχια
"Μαγειρικές εντός" από τον Ηλία Μαμαλάκη και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη Μυτιλήνη
Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ οδηγείται στην φυλακή
4η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ
Σύλλογος Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ σε δράση!
Πρόσκλση σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού αναλαμβάνουν τη συντήρηση έργων τέχνης
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ με καλεσμένο τον Φαίδωνα Καλοτεράκη, Ειδικό Βοηθό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ με καλεσμένο τον Φαίδωνα Καλοτεράκη, Ειδικό Βοηθό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ
Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή " Επί τόπου Στροφή" με καλεσμένο τον Μανούσο Μανουσάκη.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr